Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Avea oferte din Italia şi Anglia, însă a ales România. "CFR Cluj este un club mare". Povestea fotbalistului anunţat ca viitorul star al fotbalului asiatic

Avea oferte din Italia şi Anglia, însă a ales România. "CFR Cluj este un club mare". Povestea fotbalistului anunţat ca viitorul star al fotbalului asiatic

CFR Cluj

Comentarii

Indonezianul Gavin Kwan Adsit a ajuns la CFR Cluj în vara anului 2013 şi era prezentat ca fiind unul dintre viitoarele staruri ale fotbalului asiatic. Susţinuse mai multe stagii de pregătire în Europa şi chiar era urmărit de AC Milan. Traseul său ulterior nu avea să fie unul strălucitor precum prevedeau specialiştii.

Gavin Kwan Adsit a început fotbalul la Şcoala de Fotbal Bali Bulldogs (SSB), pe când avea 7 ani. Au urmat alţi 10 ani de acumulat cunoştinţe şi şfeluit aptitudini, care îl anunţam drept cel mai talentat jucător din istoria fotbalului indonezian.

Până la 17 ani, Gavin susţinuse mai multe stagii de pregătire în Europa, în special în Angia şi Italia. Ba chiar intrase în atenţia scouterilor lui AC Milan, care l-au adăugat pe lista jucătorilor interesanţi din Asia.

Rapid, a devenit unul dintre jucătorii "abonaţi" la naţionalele de juniori ale Indoneziei, U16 şi U17, fiind folosit pe orice posturi aveau nevoie antrenorii. De la fundaş lateral, mijlocaş lateral, mijlocaş central şi chiar atacant. La nici 17 ani împliniţi, fanii indonezieni făceau presiuni ca acesta să fie convocat la naţionala de seniori.

În decembrie 2012, Gavin Kwan Adsit a susţinut o probă de joc în România, la campioana CFR Cluj. După doar câteva săptămâni, fotbalistul a fost anunţat că va fi transferat în vara anului 2013. Fotbalistul a aşteptat, iar în vară s-a întors în România pentru a se alătura lotului CFR-ului, coordonat la acea vreme de Mircea Rednic. Alegerea campionatului din România nu a fost una întâmpătoare.

"Nu am paşaport european, aşa că nu pot să joc pentru echipe din Italia sau Anglia, de unde aveam oferte. Dar pot să joc în Ungaria, România sau alte ţări. Aş putea să merg acolo pentru un timp, să obţin viza de lucru, apoi să mă transfer la orice club din Europa", povestea Adsit, pentru IndonesianTalent.net, în decembrie 2012.

Transferul a fost văzut ca o reală oportunitate pentru fotbalist, după cum chiar el a recunoscut, zilele acestea, în presa din Indonezia.

"Pentru mine, era o ocazie rară, de care trebuia să profit. Mai mult, CFR Cluj era un mare club românesc, care activa în Liga Campionilor", a povestit Gavin, pentru canalul de Youtube, Hanif&Rendy Show.

Gavin a ajuns la o înţelegere cu conducerea celor de la CFR Cluj, pentru un contract pe un an, cu opţiune de prelungire. A semnat plin de entuziasm, însă avea să nu găsească ceea ce se aştepta. A evoluat doar pentru echipa secundă a celor de la CFR Cluj şi la juniorii republicani U19, spre nemulţumirea lui.

Fotbalistul a întâmpinat probleme cu actele, în România, şi a fost nevoit să aştepte trei luni pentru clarificarea statutului său în ţară. Oficiailii celor de la CFR Cluj şi-au luat angajamentul că se vor ocupa ei de toate actele necesare: viză, contract de muncă. Nemulţumit de acest termen, trei luni, Gavin a mers personal la Biroul de Imigrări din România

"Cei de la Imigrări mi-au spus că este un lucru normal în România. Am fost nevoit să părăsesc ţara şi am ajuns în Germania, pentru a dat probe la Niendorfer TSV", a mai povestit Gavin.

Înainte de a semna cu Niendorfer, o echipă din ligile inferioare ale Germaniei, Gavin se intersectase cu formaţia Indoneziană Mitra Kukar, care susţinea un cantonament în Spania, unde a susţinut mai multe partide amicale împotriva formaţiilor secunde de la Barcelona, Villarreal şi Atletico Madrid. Gavin Kwan Adsit a jucat Mitra Kukar, în toate acele partide, însă tot a semnat cu Niendorfer.

În 2015, Gavin s-a întors în Indonezia, iar de atunci a evoluat pentru Mitra Kukar, FC Borneu, PS Barito Putera şi Bali United, la care activează şi în prezent. A strâns 9 meciuri în naţionala de seniori a statului Indoenzia, pentru care a marcat un gol, însă i-a despărut "aura" aceea de jucător special, care îl anunţau ca noul star al fotbalului asiatic.

  • 250.000 de euro este cota de piaţă a lui Gavin Kwan Adsit, conform Transfermarkt.de.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare