Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Avea Real Madrid nevoie de portar? Comparaţie Keylor Navas vs Thibaut Courtois

Avea Real Madrid nevoie de portar? Comparaţie Keylor Navas vs Thibaut Courtois

Real Madrid

Comentarii

Real Madrid l-a prezentat astăzi pe Thibaut Courtois, portarul belgian pentru care campioana Europei a plătit 35 de milioane de euro clubului Chelsea. Teoretic, belgianul îl va înlocui între buturile madrilenilor pe cel care a apărat poarta Madridului la ultimele trei ediţii de Uefa Champions League câştigate de gruparea blanco.

Firesc, întrebarea care se pune este daca Real Madrid chiar avea nevoie de transferul încă unui portar, în condiţiile în care în această vară plătise deja 14 milioane de euro pentru tânărul Lunin şi îl avea deja la dispozitie pe Keylor Navas, costaricanul care a fost titular în ultimele trei sezoane când madrilenii au câştigat Uefa Champions League.

Keylor Navas vs Thibaut Courtois

Realitatea este că cei doi portari din viitorul sezon de la Real Madrid au cifre destul de apropiate. Diferenţa esenţială s-ar face probabil la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, acolo unde Courtois a fost cel mai bun goalkeeper al competiţiei, dar şi vârsta fostului portar de la Chelsea, cu şase ani mai tânăr decât Keylor Navas. 

În sezonul 2017/2018, Keylor Navas a apărat 2250 de minute în La Liga, iar Courtois 3010 minute în Premier League.

Belgianul are 10 meciuri în plus în campionat, dar mai puţine intervenţii decisive, 61 faţă de 66 Keylor Navas.

În schimb, Courtois şi-a păstrat poarta imaculată în 15 partide din sezonul trecut, dintr-un total de 35 de meciuri. Navas a reuşit să nu primească gol în numai 6 partide, din cele 25 bifate în campionat.

La capitolul reflexe, bazându-ne pe statistica sezonului trecut, Navas şi Courtois au reuşit acelaşi număr de intervenţii: câte 65. Doar că portarul costarican a reuşit această performanţă în 10 meciuri mai puţin jucate.

29 de goluri a încasat Keylor Navas în 2017/2018 în La Liga, 31 de goluri a primit Thibaut Courtois în 31 de meciuri din Premier League. Paradoxal, în ciuda numărului mai mare de goluri primite, belgianul stă mai bine pentru că a încasat cele 31 de goluri în 31 de meciuri, în timp ce Navas a primit 29 de goluri în 25 de meciuri.

Afla mai multe despre: courtoiskeylor navascomparatiereal madrid 

viewscnt
Articole similare