Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Avem din nou un Hagi la naţională! Cosmin Contra l-a debutat pe Ianis în tricoul primei reprezentative

Avem din nou un Hagi la naţională! Cosmin Contra l-a debutat pe Ianis în tricoul primei reprezentative

Echipa națională

Comentarii

La 35 de ani de la debutul lui Gică Hagi la echipa naţională şi la 25 de ani de la seara magnifică de la Cardiff care a relansat practic fotbalul românesc, fiul său a primit şansa debutului în echipa reprezentativă de la selecţionerul Cosmin Contra.

Ianis a fost introdus în partida cu Lituania în minutul 65 în locul lui Claudiu Keşeru. România conducea Lituania în acel moment cu scorul de 3-0.

Ianis Hagi (20 de ani) s-a născut la Istanbul, în Turcia, pe vremea când tatăl său evolua la Galatasaray. A crescut la Academia Hagi şi a debutat în Liga 1 la vârsta de 16 ani, pentru Viitorul Constanţa. Primul gol în Liga 1 l-a reuşit pe 29 mai 2015 într-un meci cu FC Botoşani.

În 2016, Ianis a ajuns la Fiorentina, care a plătit 2 milioane de euro pentru Hagi Jr. Fiul marelui Hagi a debutat în Seria A pe 23 octombrie într-un meci disputat de Fiorentina contra lui Cagliari. Nominalizat de cotidianul britanic The Guardian între cei mai buni 50 de fotbalişti din lume născuţi în 1998, Ianis Hagi s-a întors la Viitorul Constanţa în ianuarie 2018, când formaţia patronată de tatăl său a plătit 2 milioane de euro pentru el.

Ianis a reprezentat România la Under 15, Under 16, Under 17, Under 18, Under 19 şi Under 21. A fost implicat în calificarea echipei naţionale de tineret a României sub 21 de ani la turneul final din Italia şi San Marino. În acest sezon, Ianis a marcat 7 goluri în 18 meciuri pentru Viitorul Constanţa. 

Afla mai multe despre: ianis hagigică hagiechipa naţionalădebut 

viewscnt
Articole similare