Experiențe împreună.
You are here:

Avem primul român campion european la ciclism. Vlad Dascălu a luat aurul la Brno

Avem primul român campion european la ciclism. Vlad Dascălu a luat aurul la Brno

Ciclism

Comentarii

Vlad Dascălu a devenit azi primul român din istorie medaliat la o competiţie majoră la ciclism.

Dascălu a cucerit aurul la Campionatul European de mountain bike sub 23 ani de la Brno. Cu trofee la competiţiile majore se laudă şi Eduard Carol Novak, dar el a luat cinci titluri mondiale şi unul olimpic la paracycling. 

Lider în Cupa Mondială la tineret cu trei succese în acest sezon, Dascălu a dominat cu autoritate cursa şi la Campionatul European din Cehia. Dascălu a debutat în Cupa Mondială în 2017 pentru formaţia românească Dinamo BikeXpert, alături de care a obţinut trei locul 5. S-a transferat apoi în Spania, ţara sa de adopţie, iar momentan este cel mai promiţător tânăt ciclist din Europa la montainbike.

În august, Dascălu va încerca să aducă în Canada prima medalie din istorie pentru România la un Campionat Mondial. El ar putea reprezenta România şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo în 2020. Singura participare olimpică a unui ciclist român la această ramură datează din 2004, când Ovidiu Tudor Oprea obţinea locul 37 la Atena.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe