Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Barca a dat lovitura pe piaţa transferurilor! Fanii au uitat toate supărările şi sărbătoresc: "Este uimitor! Incredibil!"

Barca a dat lovitura pe piaţa transferurilor! Fanii au uitat toate supărările şi sărbătoresc: "Este uimitor! Incredibil!" galerie foto

FC Barcelona

Comentarii

FC Barcelona a câştigat partida amicală disputată în compania echipei Gimnastic de Tarragona. Catalanii au câştigat meciul, dar şi pe tânărul Trincao, care a impresionat.

Meciul amical disputat în cursul zilei de sâmbătă a fost tranşat uşor de formaţia antrenată de Ronald Koeman. Ousmane Dembele în minutul 6, Antoine Griezmann în minutul 17 şi Philippe Coutinho în minutul 51 au marcat golurile formaţiei blaugrana. Super starul Lionel Messi a fost titular şi purtat banderola de căpitan în primul meci al noului sezon.

A fost totodată prima partidă a olandezului Ronald Koeman ca antrenor al legendarei echipe de pe Nou Camp. De remarcat că olandezul a început meciul într-un 4-2-3-1 în care jucătorii s-au mişcat destul de greu la prima vedere.

Fanii sunt convinşi! "Am dat lovitura! E incredibil ce face cu mingea!"

Unul dintre remarcaţii serii a fost Francisco Trincao, fotbalistul care i-a încântat în repriza secundă pe susţinătorii blaugrana.

Foarte mulţi dintre ei au remarcat uşurinţa prin care Trincao a scos adversarii din joc, dar şi inteligenţa prin care a reuşit să-şi pună coechipierii în situaţii avantajoase de gol. "Trincao a arătat ca un transfer mare. Are un potenţial enorm şi sper să avem răbdare cu el" scriu cei de la Simply Barca.

"Este incredibil ce face cu mingea! Am dat lovitura cu el" a comentat Miguel San Juan, un alt susţinător înflăcarat al catalanilor şi jurnalist la un site online dedicat Barcelonei. "Trincao a fost jucătorul care s-a remarcat cel mai mult în repriza secundă. Portughezul îşi cere dreptul de a face parte din lot prin evoluţia sa" scrie şi cotidianul MARCA, unul apropiat de Capitală, nu de Barcelona.

 

Contul oficial al Barcelonei a postat imediat un clip în care Trincao driblează aşa cum o făcea Iniesta pe vremuri, înconjurat de foarte mulţi adversari, iar reacţiile nu au întârziat să apară. "Băiatul acesta este uimitor!" a admis şi cotidianul Sport.

Albert Roge, editorialist la Sport.es a notat: "Are de partea sa tinereţea şi talentul. Dacă va munci, cu siguranţă acea clauză de 500 de milioane de euro pe care i-a pus-o Barca, va deveni mică!"

Cine este Francisco Trincao, noua speranţă a Barcelonei

Are doar 20 de ani şi s-a născut la Viana do Castelo. Fotbalistul care poate juca atât ca extremă, cât şi ca atacant central a început fotbalul la Vianense şi a trecut pe la FC Porto, dar nu a convins. Şi-a găsit locul la Braga unde a rămas până când Barcelona a plătit 32 de milioane de euro pentru serviciile sale.

Francisco Antonio Machado Mota Castro Trincao pe numele său complet are 1.83 m şi este proaspăt internaţional portughez.

Barcelona a anunţat transferul său în luna iulie, iar Francisco a semnat un contract pe cinci ani, cu o clauză de reziliere de 500 de milioane de euro. Campion european de tineret U19 cu naţionala Portugaliei, Trincao este considerat marea speranţă a lusitanilor alături de "perla" lui Atletico Madrid, Joao Felix. Pentru Braga, el a marcat de 9 ori în 40 de meciuri, suficient de mult ca FC Barcelona să câştige bătălia cu Arsenal, Manchester United, Chelsea şi Juventus pentru semnătura sa.

S-a remarcat la Braga în stagiunea trecută după ce a fost desemnat "cel mai bun jucător de creaţie din campionat" în ciuda vârstei sale fragede. El a fost implicat direct în foarte multe dintre golurile echipei sale. Trincao a punctat de opt ori, a oferit şase pase de gol, a obţinut două lovituri de la 11 metri şi a reuşit alte 15 pase cheie pentru echipa sa, ceea ce niciun alt fotbalist din Portugalia nu a mai reuşit în sezonul recent încheiat.

Un stângaci flexibil, extrem de tehnic şi foarte dezechilibrant, Trincao pare exact genul de jucător capabil să îmbrace filosofia catalanilor. Presa apropiată de club a scris recent că Barcelona ar vrea să-l împrumute la un club unde să joace meci de meci, dar există şanse ca portughezul să fie păstrat în lot, pentru a creşte alături de câţiva dintre cei mai buni fotbalişti ai lumii. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: francisco trincaoleo messibarcelona 

viewscnt
Articole similare