Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Barcelona o lasă pe Ajax fără jucători după ce olandezii au eliminat-o pe Real. Cine mai vine pe Camp Nou după De Jong

Barcelona o lasă pe Ajax fără jucători după ce olandezii au eliminat-o pe Real. Cine mai vine pe Camp Nou după De Jong

Fotbal

Comentarii

Catalanii ar putea să mai transfere un jucător de la Ajax, după ce în februarie au anunţat venirea lui Frenkie de Jong, în schimbul a 75 de milioane de euro.

În urmă cu o lună, după ce Barcelona anunţa că Frenkie de Jong a semnat cu Barcelona şi că va veni la echipă în vară, căpitanul lui Ajax, Matthijs de Ligt anunţa şi el că e dispus să renunţe chiar la o parte din salariul pe care îl are ăn Olanda pentru a ajunge să joace şi el pe Camp Nou. Transferul fundaşului de 19 ani a fost pus în vederea conducerii catalane, mai ales acum după ce Ajax a eliminat-o pe Real din Liga Campionilor, iar preşedintele Bartomeu a recunoscut că vor începe discuţii în legătură cu fundaşul central al lui Ajax.

"Despre acest subiect vorbim de la jumătatea lunii martie. În cazul lui De Jong am făcut lucrurile publice mai devreme, dar pentru sezonul următor, facem planurile în martie."

Avem pe masă transferul lui. Vom discuta despre asta în martie şi în aprilie. Luăm mereu în calcul toţi jucătorii de mare valoare", a declarat Bartomeu în presa din Spania. 

Matthijs De Ligt a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător din Europa, în 2018, într-o anchetă efectuată de cotidianul italian Tuttosport. La anchetă au participat 35 de jurnalişti din 20 de ţări, iar de De Light a fost preferat în faţa fundaşului formaţiei Liverpool Trent Alexander-Arnold.

Matthijs De Ligt este la academia clubului Ajax de la nouă ani şi a debutat în prima ligă olandeză la 8 august 2016, când nu împlinise 17 ani. În ciuda tinereţii sale, De Ligt are deja 13 selecţii în prima reprezentativă a Olandei.

În afara Barcelonei, Manchester City şi Real Madrid îl urmăresc şi ele pe talentatul fotbalist al lui Ajax în vederea unui transfer.

În ceea ce-l priveşte pe Frenkie de Jong, Bartomeu îl urmăreşte atent, după ce clubul catalan a plătit 75 de milioane de euro. Aseară, după ce Ajax a eliminat-o pe Real, cu 5-3 la general, preşedintele l-a felicitat personal pe jucătorul de 21 de ani. 

"Frankie e jucătorul Barcelonei, vine aici în iulie, iar ca susţinători ai catalanilor voiam să câştige Frenkie. Am vorbit vu el. Unul dintre obiecitvele pe care le ai în calitate de jucător al Barcelonei este să câştigi în faţa lui Real Madrid, iar el a făcut asta, Nu cred că o să-mi ceară o mărire de contract. Am vorbit aseară cu agentul lui Frenkie şi mi l-a dat la telefon, evident că l-am felicitat", a declarat Bartomeu.

Afla mai multe despre: liga campionilorajaxrealbarcelona 

viewscnt
Articole similare