Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Basarab Panduru are o mare nelămurire după numirea lui Rădoi ca selecţioner: "Întrebarea mea pentru FRF este următoarea"

Basarab Panduru are o mare nelămurire după numirea lui Rădoi ca selecţioner: "Întrebarea mea pentru FRF este următoarea"

Echipa națională

Comentarii

Basarab Panduru (49 de ani) este unul dintre oamenii de fotbal care consideră că FRF s-a grăbit prin alegerea lui Mirel Rădoi (38 de ani) ca succesor al lui Cosmin Contra (43 de ani) la naţionala României. Expertul Telekom Sport e de părere că alţi antrenori erau îndreptăţiţi să fie măcar contactaţi de cei de la Casa Fotbalului pentru a discuta posibila lor venire pe banca tricolorilor mari, înainte de a se ajunge la Rădoi. Este vorba despre Gică Hagi, Dan Petrescu, Mircea Lucescu sau Victor Piţurcă şi Laurenţiu Reghecampf.

Lipsa de exprienţă a lui Rădoi, care are puţine meciuri ca antrenor principal în carieră, ar fi trebuit să le dea de gândit celor din FRF, crede Panduru. Fostul atacant al Stelei este curios cum au ajuns cei din Comisia Tehnică a FRF la varianta Mirel Rădoi, deşi nume grele din fotbalul românesc puteau fi alese pentru postul de selecţioner. "Este unul dintre antrenorii puşi selecţioner cu foarte puţine meciuri oficiale. Foarte puţine la FCSB... În carieră, în general, nu ştiu dacă are 30 de meciuri toate.  Dar cum s-a ajuns la el este întrebarea, pentru că aveai înaintea lui câţiva.

De fapt, destul de mulţi. Întrebarea mea este dacă s-a luat legătura cu ei, Mircea Lucescu, Hagi, Petrescu, Piţurcă, Reghecampf... Sunt antrenori cu care trebuia să te întâlneşti, să discuţi, să vezi dacă vor să vină"
, a spus Panduru, la Minutul 91, în direct la Telekom Sport.

Panduru crede că Răzvan Burleanu ar fi trebuit să intervină pe lângă Comisia Tehnică şi să facă lobby pentru un antrenor cu mai multă experienţă: "Comisia Tehnică propune un nume, tu ca preşedinte poţi să spui că nu eşti de acord. Deci cine pune antrenorul la echipa naţională este preşedintele, el răspunde total de cel pe care îl pune la echipa naţională", a mai spus Basarab Panduru.



Cariera de antrenor a lui Rădoi a început abrupt, direct la FCSB, în 2015. Experienţa de la echipa naşului Becali s-a sfârşit după doar câteva luni. În prezent, fostul căpitan din Ghencea conduce naţionala de tineret, de la începutul lunii august a lui 2018. Rădoi i-a calificat pe tricolorii mici la Euro 2019 de tineret, unde România a ajuns până în semifinalele competiţiei şi s-a calificat automat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. România nu s-a mai prezentat cu echipa de fotbal la Olimpiadă de 56 de ani.

Afla mai multe despre: basarab pandurumirel radoiechipa nationalaselectioner 

viewscnt
Articole similare