Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BOMBĂ | Şi-au dat mâna Gigi Becali şi Ivan Savvidis pentru un plan incredibil? Informaţie surprinzătoare în presa din străinătate

BOMBĂ | Şi-au dat mâna Gigi Becali şi Ivan Savvidis pentru un plan incredibil? Informaţie surprinzătoare în presa din străinătate

Diverse

Comentarii

Gigi Becali şi Ivan Savvidis - patronul lui PAOK - şi-ar fi dat mâna şi l-ar fi ajutat pe miliardarul Vasil Bozhkov să fugă în Dubai, după ce a fost acuzat de evaziune fiscală, scrie presa din Bulgaria. Vasil Bozhkov este patronul lui Levski, deţine o avere de peste 1,3 miliarde de euro şi este acuzat că n-a plătit impozite în valoare de 359 de milioane de euro.

Presa din Bulgaria publică o informaţie curioasă. Site-ul sportlive.bg scrie că Gigi Becali şi Ivan Savvidis l-au ajutat pe Vasil Bozhkov să fugă din Bulgaria, după ce a fost găsit vinovat de mai multe fapte grave. Printre altele, Vasil Bozhkov este acuzat că a prejudiciat statul cu nu mai puţin de 359 de milione de euro. 
Potrivit jurnaliştilor bulgari, care citează surse de la Bucureşti, Vasil Bozhkov a fugit în Emiratele Arabe Unite şi locuieşte într-un apartament pe care Gigi Becali l-ar deţine în Dubai. Foarte probabil, este o confuzie făcută de ziariştii bulgari.

Şi-au dat mâna Gigi Becali şi Ivan Savvidis să-l ajute pe Vasil Bozhkov? 

Este foarte probabil ca ziariştii bulgari să-l fi confundat pe Gigi Becali cu vărul său, Giovanni Becali. Fostul impresar era implicat la Levski Sofia, unde a primit din partea lui Vasil Bozhkov sarcina de a se ocupa de tot ceea ce înseamnă partea sportivă. De altfel, Giovanni Becali şi Vasil Bozhkov au strânsă relaţie de prietenie, care datează încă de la începutul anilor '90. Ba chiar miliardarul bulgar l-a vizitat pe Giovanni Becali la închisoare, în perioada în care fostul impresar se afla în spatele gratiilor. 

Levski Sofia, aproape de colaps după ce Vasil Bozhkov a fugit din Bulgaria

Levski Sofia a fost cumpărată de Vasil Bozhkov în urmă cu un an, care îşi propunea să oprească supremaţia lui Ludogoreţ. Pe Giovanni Becali l-a desemnat să se ocupe de managerul sportiv şi bugetul ar fi fost de 10 milioane de euro, uriaş pentru campionatul Bulgariei.
Însă Levski a ajuns aproape de colaps după ce Vasil Bozhkov a început să aibă probleme cu legea. Cu afaceri în industria jocurilor de noroc, Bozhkov - supranumit ”Craniul” - ar fi prejudiciat statul bulgar cu 359 de milioane de euro. Controversatul miliardar din Bulgaria a fugit din ţară imediat ce s-a trezit cu procurorii pe urmele sale şi a ales Emiratele Arabe drept destinaţie. Iniţial, Bozhkov a fost reţinut în Dubai în baza unui mandat internaţional, însă până la urmă a fost eliberat.
Vasil Bozhkov trăieşte în continuare în Dubai, unde bulgarii cred că locuieşte într-un apartament deţinut de Gigi Becali. Omul de afaceri bulgar ar fi fost ajutat şi de Ivan Savvidis - controversatul patron al lui PAOK - care are afaceri cu imobiliare în Dubai. 

Afla mai multe despre: vasil bozhkov 

viewscnt
Articole similare