Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bordura de la Galaţi, un pericol de mai multe decenii! Ce s-a întâmplat acolo în urmă cu 20 de ani şi ce ar trebui făcut în privinţa băncilor tehnice | EXCLUSIV

Bordura de la Galaţi, un pericol de mai multe decenii! Ce s-a întâmplat acolo în urmă cu 20 de ani şi ce ar trebui făcut în privinţa băncilor tehnice | EXCLUSIV

Oțelul Galați

Comentarii

O tragedie ar fi putut avea loc la meciul Oţelul - Dinamo, după ce Dan Panait a fost împins înspre băncile tehnice de pe stadionul din Galaţi şi s-a lovit rău de bordura care se află în faţa acestora. În direct la Orange Sport, Andrei Vochin a recunoscut că trebuie luate măsuri în privinţa acesteia.

Oţelul şi-ar fi asigurat revenirea în Superligă cu cel puţin o remiză împotriva lui Dinamo, dar a pierdut confruntarea cu ”câinii”, de pe teren propriu, cu scorul de 0-2.

Meciul a fost marcat de un incident neplăcut, care s-ar fi putut transforma într-o tragedie: Dan Panait a fost împins de un adversar lângă banca tehnică şi s-a prăbuşit peste bordura din jurul acesteia.

”Zona aia ar trebui protejată”

Jucătorul gazdelor a avut nevoie de înlocuire, dar, în cele din urmă, a scăpat, cu şansă, fără să sufere vreo leziune importantă, în ciuda halului în care a putut să cadă.

În urma meciului, în direct la Orange Sport, Andrei Vochin a recunoscut că cei de la Oţelul ar trebui să ia măsuri în privinţa acelei borduri, care este un pericol de peste 20 de ani.

Oficialul FRF a sugerat că fie betonul ar trebui acoperit un un material cauciucat, fie băncile tehnice ar trebui mutate la nivelul terenului de joc.

În plus, Vochin a rememorat un episod din urmă cu două decenii, când un alt fotbalist, al cărui nume nu şi-l aminteşte, a suferit o accidentare gravă, la spate, în circumstanţe similare.

Bordura de la Galaţi, un pericol de mai multe decenii

Aia e banca de rezerve. Are, într-adevăr, acea bordură. Ţin minte că... cred că sunt 20 de ani de când s-au întâmplat nişte lucruri de genul ăsta în Liga 1, acolo.

Cred că zona aia ar trebui protejată. Dacă nu poţi să scoţi, deşi nu înţeleg de ce nu ai putea, acea bordură de acolo, ar trebui îmbrăcată într-un material cauciucat, ceva de protecţie, aşa cum sunt acele materiale care îmbracă buturile la rugby.

Am văzut imaginea asta, ţi-am zis, în Liga 1, nu mai ţin minte meciul, dar ţin minte că s-a lovit rău de tot la spate (n.r. un jucător), acum 20 de ani, acolo la Galaţi.

S-a pus problema de atunci că ar trebui să protejezi cumva... sau să acoperi cu totul gropile şi să aduci banca la suprafaţă. Asta e infrastructură veche.

Stadionul ăsta cred că a fost inagurat prin 80' şi ceva”, a declarat Andrei Vochin, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: oţelul 

viewscnt
Articole similare