Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bratu, cea mai tare reacţie după eşecul de la U19. Ce-i va face lui Moldoveanu când se va întoarce la Dinamo :)

Bratu, cea mai tare reacţie după eşecul de la U19. Ce-i va face lui Moldoveanu când se va întoarce la Dinamo :)

Echipa națională

Comentarii

Antrenorul dinamovist Florin Bratu, fost selecţioner al naţionalei under 18, a declarat că reprezentativa under 19 a pierdut calificarea la CE 2018 din cauza faptului că jucătorii nu au format o echipă care să lupte până la capăt, nu pentru că Olimpiu Moruţan şi-a scos tricoul şi a fost eliminat după ce a marcat golul de 1-0.

"N-au maturitatea necesară. Era o bucurie foarte mare pentru Moruţan că a marcat golul, nu şi-a dat seama, am văzut şi la nivel mai mare că se întâmplă astfel de lucruri, la echipe de seniori mult mai importante. Nu cred că aceasta a fost problema numărul 1, pentru că echipa naţională a avut după acel gol 15 minute în care trebuia să apere cel puţin un egal şi nu a reuşit. Aici e problema, aici ar fi discutat, de ce nu a reuşit acest lucru.

Am văzut o echipă prăbuşită, o echipă nefericită imediat după golul de 1-1 sau 2-1, cred că mai erau 3-4 minute de jucat şi toţi erau pe jos. Trebuie să învăţăm să luptăm până la capăt. Cred că Ucraina ne-a dat o lecţie despre ce înseamnă o echipă. organizată, o echipă compactă şi o echipă care luptă până la capăt. Eu nu am văzut la ucraineni un jucător ca Moruţan, ca Măţan, ca Screciu sau ca Dragomir, cu calitatea individuală pe care o avem noi. Dar am văzut o echipă în adevăratul sens al cuvântului şi cred eu că asta a făcut diferenţa aseară", a spus Bratu, într-o conferinţă de presă.

Tehnicianul a afirmat că naţionala "mică" nu avea voie să piardă meciul după ce a condus cu 1-0 în mintul 75, chiar cu un jucător mai puţin pe teren.

"N-am înţeles nimic din ultimele 20 de minute ale meciului, chiar dacă echipa noastră a jucat în 10 oameni mă aşteptam la o altă reacţie, pentru că ei au mai trecut printr-o astfel de situaţie, în urmă cu doi ani, când au pierdut o calificare în ultima secundă, împotriva Slovaciei, dacă nu mă înşel, în Ungaria. În plus de asta, au avut ca reper  Ucrainei, în urmă cu câteva zile, împotriva Serbiei şi practic a fost aceeaşi partitură.

Trebuia să stea mai mult în gardă. Mi s-a părut la acest turneu că echipa noastră naţională de U19 a arătat un fotbal plăcut, dar parcă s-a bazat prea mult pe Măţan şi Moruţan. Ieri, din păcate nu au funcţionat aşa cum trebuia şi au apărut problemele. E păcat pentru că e o generaţie bună, cu siguranţă vom vedea jucători în viitorul apropiat la echipele naţionale sau la echipele de top din Europa, dar care din nou au eşuat", a adăugat el.

Bratu mai spune că dinamovistul Robert Moldoveanu, component al lotului U19, a fost foarte afectat după meciul de la Ploieşti: "Am vorbit cu Robert Moldoveanu, era afectat, normal. O să-l arunc în zăpadă puţin, acum, ca să-şi revină."

Afla mai multe despre: florin bratumoldoveanuromaniaucraina 

viewscnt
Articole similare