Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Anunţ OFICIAL! Au bătut palma cu Pep Guardiola. Lionel Messi, foarte aproape de a fi transferat şi el

BREAKING NEWS | Anunţ OFICIAL! Au bătut palma cu Pep Guardiola. Lionel Messi, foarte aproape de a fi transferat şi el

Lionel Messi

Comentarii

Preşedintele clubului Getafe, Angel Torres, a dezvăluit că a fost cât pe ce să îi aducă la echipă pe Lionel Messi şi Pep Guardiola.

Oficialul grupării madrilene spune că a fost aproape să îl împrumute pe Lionel Messi şi că în privinţa lui Pep Guardiola ar fi existat şi un acord verbal pentru aducerea sa pe banca tehnică a lui Getafe.

Se întâmpla în perioada 2004-2005, imediat după debutul în tricoul Barcelonei al celui care avea să cucerească nu mai puţin de şase Baloane de Aur.

"În primul sau în cel de-al doilea an al lui Messi (n.a. - la prima echipă a Barcelonei), am fost foarte, foarte aproape să îl aducem la Getafe sub formă de împrumut", a spus Torres pentru Marca.

"Până la urmă, Rijkaard (n.a. - antrenorul Barcelonei la acea vreme) nu şi-a dat acceptul şi totul a rămas la stadiul de dorinţă", a adăugat oficialul lui Getafe.

După ce l-a ratat Lionel Messi, Getafe a fost cât pe ce să îl aducă pe Guardiola

În ciuda acelei dezamăgiri, Torres i-a contactat din nou pe cei de la Barcelona, în vara anului 2008, însă cu privire la Pep Guardiola. Torres îl voia pe Guardiola în locul lui Michael Laudrup, care ar fi urmat să îl înlocuiască pe Rijkaard pe Camp Nou.

Totuşi, danezul nu a mai ajuns pe banca Barcelonei, iar locul lui Rijkaard a fost luat de Guardiola.

"Într-o zi, Txiki (n.a. - Begiristain, directorul sportiv al Barcelonei la acea vreme) a fost prezent la o tragere la sorţi în Elveţia, iar ideea era ca Laudrup să meargă la Barcelona, iar noi să îl primim pe Guardiola în schimbul său, pentru că Laporta nu avea deloc încredere în Pep", a conchis preşedintele lui Getafe.

Alegerea lui Guardiola s-a dovedit a fi de mare succes pentru Barcelona. Gruparea blaugurana a traversat o perioadă de aur sub comanda lui Guardiola, care l-a transformat pe Lionel Messi nu doar în cel mai bun fotbalist al acelei perioade, ci, în opinia multora, în cel mai bun din istorie.

FC Barcelona a câştigat 14 trofee cu Guardiola pe bancă, inclusiv trei titluri consecutive în La Liga şi două trofee UEFA Champions League, între 2008 şi 2012. În ceea cel priveşte pe Messi, starul argentinian a reuşit 627 de goluri în 718 apariţii pentru Barcelona cucerind 34 de trofee, record în istoria clubului.

Afla mai multe despre: messi 

viewscnt
Articole similare