Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | FCSB îşi schimbă "casa". A depus cerere la MTS pentru a juca pe un alt stadion

BREAKING NEWS | FCSB îşi schimbă "casa". A depus cerere la MTS pentru a juca pe un alt stadion

Fotbal

Comentarii

FCSB s-a săturat să alterneze între stadionul din Giurgiu şi Arena Naţională şi vrea să se stabilească pe un alt stadion din Bucureşti: "Arcul de Triumf".

FCSB a depus o cerere oficială la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru a evoluat pe stadionul "Arcul de Triumf", cel care urmează a fi inaugurat curând, refăcut complet prin Compania Naţională de Investiţii, pentru a fi inclus în planul de organizare al partidelor de la Campionatul European. Informaţia a fost confirmată de preşedintele celor de la FCSB, Valeriu Argăseală, EXCLUSIV, pentru Telekom Sport: "Da, este adevărat! Am depus cererea"

Astfel, Gigi Becali pare în pole-position în faţa rivalei de la Dinamo, care şi-ar dori şi ea să evolueze pe "Arcul de Triumf" în viitorul apropiat, lucru confirmat chiar de finanţatorul "câinilor", Pablo Cortacero, la Pro TV: "Este o opţiune, îmi place acel stadion, este un stadion foarte frumos. Poate este un pic mic, dar în acest moment evaluăm şi aşteptăm să vedem noul stadion pe care vom juca. Nu vom arucna cu banii pe fereastă. Vrem să facem treabă bună. Să începem de jos şi să facem o echipă bună".

În luna mai, când s-a mai ridicat problema ca arena să fie destinată şi fotbalului, nu doar rugby-ului, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache a declarat că acest lucru este imposibil, deoarece există un protocol semnat, în care Ministerul Tineretului şi Sportului cedează stadionul către Federaţia Română de Rugby, imediat ce va fi inaugurat. În plus, terenul este prea mic pentru a organiza meciuri de fotbal.

"Lăţimea terenului este de 80 de metri. Din ce am reţinut, UEFA stipulează clar ca lăţimea trebuie să fie 68 de metri pt categoriile 3 si 4. Pe lateral nu sunt tribune sau garduri, sunt pereţi de beton. FIFA şi UEFA cer, de asemenea, ca pe margine să fie 10 metri liberi, unde se afla suprafaţa de protecţie, banca tehnică şi aşa mai departe. Se ajunge astfel la 88 metri, prin urmare din aceasta cauza, din pacate, terenul nu va putea fi folosit pt meciuri oficiale de fotbal. În cazul rugbyului prevederile sunt diferite si sa nu uitam ca nu există bancă de rezerve, jucătorii stand în tribună. Pe acest teren se pot face antrenamente, aceasta fiind şi una din premisele demarării construcţiei noii arene, dar nu a fost niciodată vorba despre desfăşurarea unor meciuri oficiale de fotbal", declara Alin Petrache, în urmă cu câteva luni.

 

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare