Experiențe împreună.
You are here:

BREAKING NEWS | Michel Platini a fost arestat! Este acuzat că a influenţat voturile pentru ca Mondialul din 2022 să fie organizat de Qatar

BREAKING NEWS | Michel Platini a fost arestat! Este acuzat că a influenţat voturile pentru ca Mondialul din 2022 să fie organizat de Qatar

Presa din Franţa anunţă că Michel Platini a fost arestat şi a ajuns deja în custodia procurorilor. Este acuzat de corupţie şi luare de mită în cazul privind desemnarea ţării organizatoare a Campionatului Mondial 2022.

Pe vremea când era şef la FIFA, Michel Platini i-a acordat Qatarului dreptul pentru organizarea Campionatului Mondial din 2022.

Francezii de la Mediapart anunţă că Platini a fost reţinut marţi dimineaţă de Poliţia din Franţa şi urmează să i se aducă la cunoştinţă toate acuzaţiile. Platini este acuzat că a fost implicat şi a coordonat voturile pentru ca Mondialul din 2022 să fie găzduit de Qatar.

În 2010, FIFA a anunţat că Qatar a câştigat dreptul pentru organizarea CM 2022. Victoria a fost contestată dur, iar de aici s-au demarat mai multe anchete pentru a vedea legalitatea hotărârii. Platini, şeful FIFA de la acea vreme, şi mai mulţi alţi oficiali ai forului mondial au fost acuzaţi de corupţie.

ISTORICUL CAZULUI

În vârstă de 62 de ani, Platini a fost suspendat pentru opt ani în decembrie 2015 de justiţia internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la şase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Michel Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată aprobată de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011. Francezul a contestat decizia TAS la Tribunalul federal elveţian, care însă a menţinut hotărârea forului sportiv de la Lausanne. Michel Platini va putea reveni în activitatea fotbalistică la finalul anului 2019.

viewscnt
Articole similare