Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Raed Arafat a făcut anunţul: ”Competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor”. Răspunsul FRF-ului

BREAKING NEWS | Raed Arafat a făcut anunţul: ”Competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor”. Răspunsul FRF-ului

Fotbal intern

Comentarii

În cadrul unei conferinţe de presă, Raed Arafat a anunţat că se va repermite prezenţa spectatorilor la evenimente sportive, doar în anumite circumstanţe.

După ce rata de incidenţă a cazurilor Covid a scăzut considerabil în ultimele luni, măsurile impuse de autorităţi au început să fie relaxate. După redeschiderea la capacitate scăzută a cafenelelor, restaurantelor sau teatrelor, stadioanele vor începe să fie redeschise, însă doar pentru anumite persoane.

Raed Arafat a făcut anunţul

Conform lui Raed Arafat, doar persoanelor vaccinate, de abia vindecate de Covid, sau posesoare a unui test negativ efectuat în ultimele 72 de ore li se va permite accesul pe arene.

”Competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza propunerii Ministerului Tineretului şi Sportului şi cu avizul Ministerului Sănătăţii.

Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi sau a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore”, a anunţat Arafat.

Răspunsul FRF-ului

Reacţia FRF-ului nu a întârziat să apară, forul condus de Burleanu confirmând discuţiile avute cu Guvernul. Federaţia a anunţat planurile pentru finala Cupei, ce va avea loc pe stadionul Ilie Oană, şi la care s-ar dori accesul a 7750 de spectatori, jumătate din capacitatea arenei.

"FRF confirmă faptul că a înaintat Comisiei de Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, în urma dialogului avut cu domnul Tudor Pop, preşedintele comisiei, propunerea ca finala Cupei României la fotbal să se desfăşoare cu spectatori, la o capacitate de 50% a stadionului Ilie Oană din Ploieşti.

Meciul va avea loc pe data de 22 mai, iar FRF va invita şi reprezentanţii altor federaţii sportive dar şi ai cluburilor pentru a le prezenta procedurile de acces al publicului ţinând cont de restricţiile pandemice. O astfel de experienţă reuşită ar încuraja deschiderea stadioanelor şi pentru alte sporturi", anunţa FRF.

Afla mai multe despre: raed arafatmăsuri covid fotbalspectatori în stadionfinala cupei românieirestricţii pandemie stadion 

viewscnt
Articole similare