Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Simona Halep spune pentru prima dată cum a ajuns substanţa interzisă în corpul său! Pe cine a dat vina

BREAKING NEWS | Simona Halep spune pentru prima dată cum a ajuns substanţa interzisă în corpul său! Pe cine a dat vina

Tenis

Comentarii

Simona Halep a declarat, într-un interviu pentru Tennis Majors, că a descoperit cum a ajuns substanţa interzisă în corpul său, dar ITF a negat proba. De asemenea, a spus nu cere un tratament special în cazul său, după mai multe luni de suspendare provizorie pentru dopaj, ci cere doar să fie judecată, pentru ca apoi să aibă şansa de a-şi continua cariera.

Simona Halep a apelat la experţi şi a dezvăluit cum a ajuns substanţa interzisă în corpul său! ITF a respins proba

Simona Halep se pregăteşte, în următoarele săptămâni, de lupta pe care a anunţat că vrea să o câştige, pentru a-şi reclădi reputaţia în lumea tenisului. Pe 21 octombrie 2022, a fost depistată pozitiv cu roxadustat, iar în următoarele două săptămâni urmează să fie audiată în cazul care i-a zdruncinat cariera. 

Însă, audierea la tribunalul sportiv a fost amânată de mai multe ori, iar acum Simona Halep a rupt tăcerea, într-un interviu în care a oferit informaţii despre cazul său. 

Simona Halep susţine că substanţa interzisă, despre care nici nu auzise până să fie depistată pozitiv, provine dintr-un supliment autorizat, dar contaminat. 

"N-am avut nicio idee la început de unde a apărut substanţa în corpul meu. După am întrebat experţii, pentru a-mi explica cum s-a întâmplat şi de unde provine. Nu auzisem niciodată (n.r. - despre roxadustat), nici nu aş fi putut şti de unde am luat-o. Experţii au muncit mult, pentru a afla motivul contaminării.

Au aflat că suplimentul a fost contaminat într-o cantitate mică (n.r. - cu roxadustat). Contaminarea e când cineva ia un supliment autorizat, dar compania care-l vinde face o greşeală şi este o cantitate mică de substanţă interzisă, care nu ar trebui să fie acolo. 

Am trimis dovezile la ITF (n.r. federaţia internaţională) şi a negat. Am trimis în decembrie, când experţii mi-au trimis rezultatele că e o contaminare. ITF a negat şi continuăm. 

Din moment ce ITF a negat, singura şansă ca acest caz să fie rezolvat e să mergem la tribunal, unde să prezentăm dovezile că testul pozitiv provine dintr-un supliment contaminat. 

(n.r. - Cine sunt aceşti experţi?) Nu pot dezvălui încă identităţile lor sau tot ce se află în dosar. Pot spune doar că fiecare dintre ei a constatat în mod independent că suplimentul alimentar a fost contaminat cu roxadustat", a spus Simona Halep, într-un interviu acordat Tennis Majors. 

Ce urmează pentru Simona Halep

Fostul lider mondial WTA aşteptă ca procesul să aibă loc în mai, dar se teme că ITF ar putea amâna din nou, aşa cum a făcut-o deja, pentru a strânge mai multe informaţii. 

Simona Halep a menţionat că din octombrie până în prezent a făcut zece teste de urină şi de sânge, toate cu rezultat negativ.

Tennis Majors precizează că lucrurile relatate de Halep au fost verificate şi că avocaţii sportivei au confirmat că afirmaţiile sportivei corespund realităţii procedurilor în curs.

Afla mai multe despre: simona halepproces simona halepsimona halep roxadustatsimona halep depistat pozitivsimona halep dopata 

viewscnt
Articole similare