Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Sparta Praga a anunţat numele noului antrenor după ce Stramaccioni a fost demis

BREAKING NEWS | Sparta Praga a anunţat numele noului antrenor după ce Stramaccioni a fost demis

Stranieri

Comentarii

Andrea Stramaccioni a plecat de la Sparta Praga, club la care sunt legitimaţi românii Nicolae Stanciu, Florin Niţă şi Bogdan Vătăjelu. Ultimul meci, 1-1 cu Brno, a tensionat şi mai mult atmosfera la Sparta.

UPDATE 15:42 Noul antrenor al Spartei Praga este Pavel Hapal, cel care a pregătit până acum naţionala Slovaciei U21. În vârstă de 48 de ani, acesta le-a mai antrenat pe Opava, Zlin, Ostrava, Nistra, Mlada Boleslav, Zilina, Zaglebie Lubin şi Senica.

Hapal era selecţioner la tineretul Slovaciei din ianuarie 2015. În preliminariile pentru Campionatul European U21, Slovacia ocupă locul 5 în grupă, cu 6 puncte. Lideră este Spania, cu 12 puncte, urmată de Irlanda de Nord (10 puncte), Islanda (7 puncte), Albania (6 puncte), Slovacia (6 puncte) şi Estonia (1 punct).


UPDATE 12:26 Sparta Praga a anunţat oficial că Andrea Stramaccioni a fost demis, din cauza rezultatelor slabe. Până la numirea unui nou antrenor, de soarta echipei se vor ocupa Leonidas Vokolos - directorul tehnic şi asistenţii săi - Omar Danesi, Roberto Muzzi, Federico Pannocini, Stefano Campari şi Vincenzo Sasso.

”Andrea Stramaccioni a avut la Sparta sarcina dificilă să internaţionalizeze clubul. I-am cunoscut poziţia în toamnă, iar în primăvară a fost mandatat să ridice imediat rezultatele echipei, lucru pe care l-am susţinut cu investiţii suplimentare în îmbunătăţirea lotului. Schimbarea, din păcate, s-a lăsat aşteptată chiar şi după primele trei etape din primăvară, drept urmare clubul a decis să-l schimbe imediat. Îi dorim succes în activitatea sa”, a declarat Adam Kotalik, preşedintele Spartei Praga.

Sparta Praga a făcut investiţii masive în această iarnă. Clubul din Cechia a plătit 3,75 milioane de euro pentru Stanciu (cu bonusuri, suma poate ajunge la 6 milioane de euro), două milioane de euro pe Florin Niţă şi un milion de euro pentru transferul lui Guelor Kanga. Cu toate acestea, jocul echipei nu s-a îmbunătăţit.

Stramaccioni, omul care i-a vrut pe Stanciu şi Niţă

Andrea Stramaccioni a fost decisiv în realizarea transferului lui Nicolae Stanciu la Sparta Praga, prin care românul a devenit cel mai scump jucător din istoria campionatului ceh, iar italianul a avut un cuvânt greu de spus şi în aducerea lui Florin Niţă. Chiar dacă cei doi vor rămâne fără susţinerea omului care i-a cerut la Sparta Praga, e greu de crezut că vor avea probleme în a prinde primul 11, ţinând cont atât de ceea ce au arătat în cele trei meciuri jucate până acum, dar şi în ceea ce priveşte sumele cheltuite de cehi pentru aducerea lor.

Stanciu, înainte de perfectarea mutării: "Da, am ofertă de la Sparta Praga şi vreau să merg acolo. Vreau să lucrez cu Stramaccioni, care e un antrenor de top"

Ce delcara Stramacconi după perfectarea transferului lui Nicolae Stanciu: "Poate vă amintiţi sau nu, dar l-am cunoscut pe Stanciu în urmă cu cinci ani, cu Vaslui. Din păcate pentru noi, el a marcat atunci. Deci l-am ţinut minte. Este un jucător foarte interesant, iar acum a apărut această şansă de -al lua. Imediat, am cerut să îl transferăm şi acum avem doi români în echipă. Ştiţi că Cristi Chivu este bunul meu prieten şi am acum o problemă, pentru că românii încep să crească la număr în echipă. Am vorbit cu Chivu şi îi cunoaşte pe amândoi. A fost fericit să audă că jucătorii români pot fi importanţi şi în străinătate."


Sparta Praga a făcut investiţii serioase în acest sezon, dar ocupă doar locul 5 în campionat, la 14 puncte de liderul Viktoria Plzen. Principalul vinovat este considerat antrenorul Andrea Stramaccioni, care este pe picior de plecare.

Site-ul gianlucadimarzio.com susţine că Stamaccioni a avut o întâlnire cu preşedintele Spartei Praga, iar acesta a încercat să i-l impună pe bancă pe directorul sportiv, cu scopul de ”a-l ajuta”. Antrenorul italian a refuzat a refuzat însă categoric ca directorul sportiv să stea alături de el la meciurile oficiale.

Drept urmare, Gianluca Di Marzio scrie că este o chestiue de timp până când ruptura va fi anunţată oficial. Favorit să-i ia locul lui Stramaccioni este Pavel Hapal, selecţionerul naţionalei Slovaciei U21.

Afla mai multe despre: andrea stramaccionisparta praganicolae stanciucehia 

viewscnt
Articole similare