Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bursa transferurilor în Formula 1. Cine va ocupa ultimele locuri libere din "Marele Circ"?

Bursa transferurilor în Formula 1. Cine va ocupa ultimele locuri libere din "Marele Circ"?

Formula 1

Comentarii

Schimbările de piloţi din ultima perioadă promit să agite grila de start a sezonului 2019 din Formula 1. Leclerc la Ferrari, Raikkonen la Sauber, Ricciardo la Renault, Sainz la McLaren... acestea sunt cele mai importante, dar nu sunt singurele. Cu patru luni înainte de prima cursă din Australia, trei locuri mai sunt disponibile pentru sezonul viitor.

Mercedes GP şi Haas F1 au fost singurele teamuri din Formula 1 care şi-au păstrat cei doi piloţi din sezonul 2018. În rest, schimbări majore, care i-au surprins şi pe cei mai înfocaţi fani ai "Marelui Circ". Majoritatea echipelor şi-au anunţat deja piloţii pentru sezonul viitor, iar singurele necunoscute vizează trei posturi libere - câte unul la Force India, Torro Rosso şi Williams. La Force India, situaţia este una mai specială. Sergio Perez a fost confirmat deja, iar al doilea loc este rezervat pentru Lance Stroll, fiul patronului. Anunţul oficial întârzie însă.
 
Trei variante pentru Williams
 
La Williams, singura certitudine este debutul lui George Russell. Tânărul pilot britanic, fost component al programului Mercedes Junior Driver, a fost confirmat încă din luna octombrie. Cine va face însă pereche cu actualul pilot din Formula 2? Cu siguranţă nu va fi Lance Stroll, pilotul canadian care probabil va conduce pentru echipa tatălui său din noul sezon, fosta Force India. Un prim nume pe listă este Sergey Sirotkin, un pilot rus care a avut câteva prestaţii apreciate în sezonul 2018. Mai mult, el vine cu un pachet de sponsori foarte atractiv pentru Williams. Principalul său rival este Esteban Ocon, protejatul lui Toto Wolff. Acesta ar putea rămâne fără contract dacă Stroll face trecerea la defuncta Force India. De asemenea, olandezul Nyck de Vries a apărut pe lista celor de la Williams, după un sezon excelent în Formula 2.
 
Bătaie în doi la Toro Rosso
 
Sora mai mică a celor de la Red Bull a avut probleme serioase în a-şi stabili piloţii pentru sezonul viitor. L-a trimis pe Pierre Gasly la prima echipă, iar locul i-a fost luat de rusul Daniil Kvyat, revenit în Formula 1 după un an de pauză. Mai rămâne însă un loc liber, iar pentru el se luptă Brandon Hartley, cel care a pilotat în sezonul trecut, dar nu impresionat, şi Alexander Albon, pilot din Formula 2, fost laureat al programului Red Bull Junior Team. Un lucru care a alimentat zvonurile cu privire la thailandez a fost faptul că echipa Nissan e.dams, din Formula E, care îl anunţase pe Albon ca pilot pentru sezonul viitor, şi-a retras oferta.
 
Kubica, tot mai aproape de revenire
 
Sezonul 2019 ar putea marca mult aşteptata revenire a lui Robert Kubica în Formula 1, după opt ani. Polonezul ar urma să fie al treilea pilot la Ferrari, loc lăsat liber de întoarcerea lui Daniil Kvyat la Toro Rosso.
De asemenea, brazilianul Sette Camara, un alt absolvent al programului Red Bull Junior Team, este aşteptat să semneze un contract cu McLaren pentru postul de pilot de rezervă. Şi nu este exclus să îl vedem în curând şi în curse, în condiţiile în care McLaren mizează pe un duo inedit şi puţin nesigur - Carlos Sainz/Lando Norris.
 
Grila de start din 2019
 
Mercedes – Lewis Hamilton / Valtteri Bottas
Ferrari – Sebastian Vettel / Charles Leclerc
Red Bull - Max Verstappen / Pierre Gasly
Renault – Daniel Ricciardo / Nico Hulkenberg
Haas – Romain Grosjean / Kevin Magnussen
McLaren – Carlos Sainz / Lando Norris
Force India – Sergio Perez / -
Toro Rosso – Daniil Kvyat / -
Sauber – Kimi Raikkonen / Antonio Giovinazzi
Williams – George Russell / -

Afla mai multe despre: formula 1ferrarimercedesrobert kubicabursa transferurilor 

viewscnt
Articole similare