Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Ca de obicei, când suntem la mâna noastră...". Mirel Rădoi, reacţie sinceră după egalul cu Islanda: "E o problemă de mentalitate"

"Ca de obicei, când suntem la mâna noastră...". Mirel Rădoi, reacţie sinceră după egalul cu Islanda: "E o problemă de mentalitate"

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi, selecţionerul naţionalei României, a reacţionat la finalul meciului terminat la egalitate cu Islanda (0-0, în Ghencea) - care a redus spre zero şansele de calificare la barajul CM 2022 - şi a spus că jucătorii săi nu au putut gestiona presiunea. Rădoi a mai spus că egalul este un eşec personal.

"Ca de obicei, când suntem la mâna noastră...". Mirel Rădoi, reacţie sinceră după egalul cu Islanda: "E o problemă de mentalitate"

La flash-interviul de după România - Islanda 0-0, Mirel Rădoi a avut o reacţie sinceră şi a spus că tricolorii nu au putut gestiona cum trebuie presiunea faptului că aveau nevoie de victorie pentru a rămâne în viaţă în ecuaţia calificării. Rădoi a spus că există o problemă de mentalitate naţională şi a catalogat egalul drept un eşec personal.

"Ca de obicei, noi nu putem când e ceva la mâna noastră... Am avut o discuţie cu ei şi le-am spus că nu vreau să văd exact imaginea pe care o văd acum. Nu mi-a plăcut în totalitate cum am arătat, nu putem invoca de foarte mult ghinionul. Nu m-a mulţumit jocul, am ovut o posesie lentă, ştiam că se vor replia sub posesia mingii. Cred că trebuia să accelerăm, posesia să fie rapidă, n-am putut să facem combinaţii. Centrările ştiam că sunt mai mult în avantajul lor.

Se pare că da, am arătat că nu ştim să gestionăm astfel de meciuri. Îi înţeleg, dar mi-e foarte greu să-i alin în momentul de faţă. Sunt lucruri pe care le simţi, le regreţi şi probabil că te vom bântui toată viaţa. Ne-am antrenat foarte bine, atmosfera a fost senzaţională. N-am fost în stare să gestionăm, singurul lucru care trebuie schimbat e rezultatul.

E o problemă de mentalitate la nivel naţională, în foarte multe domenii clacăm, nu ştim să gestionăm. Stau şi mă gândesc poate ce aş fi putut să fac în plus. Am zis să nu pun foarte multă presiune pe ei. Probabil că n-am gestionat foarte bine, acum îmi dau seama, poate că ar fi trebuit să pun şi acea presiune în plus.

Vrem să terminăm pe locul doi, nu mai suntem la mâna noastră şi mi-e foarte greu să cred că Macedonia nu va câştiga împotriva Islandei. Din cauza presiunii nu am putut să reacţionăm foarte bine. Da, e un eşec personal, un eşec naţional, care ne va chuinui", a spus Mirel Rădoi, la Pro X.

România - Islanda 0-0, în preliminariile CM 2022

Reprezentativa României a remizat, joi seară, pe stadionul Steaua, scor 0-0, cu selecţionata Islandei, într-un meci din penultima etapă a grupei J a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială. Înaintea ultimei etape, tricolorii sunt pe locul trei în grupă, la un punct diferenţă de locul doi, Macedonia de Nord. Ocupanta poziţiei a doua la finalul fazei grupelor va juca la baraj pentru CM.

Ianis Hagi a avut o bară în minutul 85.

Meciul s-a disputat fără spectatori.

România: 1. Niţă – 2. Raţiu, 6. Chiricheş-cpt., 5. Nedelcearu, 3. Toşca (11. Bancu ’67) – 23. Stanciu (21. Moruţan ’67), 18. R. Marin, 8. Cicâldău (9. Puşcaş ’86) – 14. Hagi, 7. Alibec (22. Ivan ’67), 19. Tănase (10. Maxim ’77). Selecţioner: Mirel Rădoi

Islanda: 13. E. Olafsson – 3. Samsted, 6. I. Bjarnason, 4. Gretarsson, 23. A. Skulason (5. Thorarinsson ’15) – 7. Bergmann Johannesson (9. Thrandarson ’90), 8. B. Bjarnason-cpt., 16. Thordarson (20. Helgason ’74) – 10. A. Gudmundsson (18. Ellertsson ’90), 19. S. Gudjohnsen (22. A. Gudjohnsen ’74), 11. Thorsteinsson. Selecţioner: Arnar Thor Vidarsson

Partida a fost arbitrată de rusul Serghei Karasev, ajutat de Igor Demeşko şi Maksim Gavrilin, iar al patrulea oficial a fost Kirill Levnikov. În camera VAR s-au aflat Vitali Meşkov, arbitru VAR, şi Serghei Ivanov, asistent VAR.

În aceeaşi grupă, Macedonia de Nord a învins în deplasare Armenia, scor 5-0 (goluri Trajkovski ’22, Bardi ’36, ’67 - penalti, ’90 - penalti, Ristovski ’79), şi Germania s-a impus cu 9-0 în meciul cu Liechtenstein (goluri Gundogan ’11 - penalti, Kaufmann ’20 - autogol, Sane ’22, ’49, Reus ’23, Muller ’76, ’86, Baku ’80, Goppel ’89 – autogol). În minutul 9, de la Liechtenstein a fost eliminat Hofer.

Clasamentul grupei, înaintea ultimei etape: Germania – 24 de puncte, Macedonia de Nord - 15 puncte, România - 14 puncte, Armenia - 12 puncte, Islanda - 9 puncte, Liechtenstein - un punct. Germania este calificată la CM din Qatar.

Ultima etapă programează, la 14 noiembrie, partidele Liechtenstein – Romania, Armenia – Germania şi Macedonia de Nord – Islanda, toate de la ora 19.00.

La Cupa Mondială merg direct câştigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Pentru celelalte trei locuri disponibile Europei vor lupta cele 10 ocupante ale locurilor secunde, plus cele mai bune două câştigătoare de grupe în Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în grupele preliminariilor CM. Tragerea la sorţi a barajului este programată la 26 noiembrie.

La barajul pentru CM vor participa 12 echipe, în 24 sau 25 martie 2022. Din cele 12 echipe la baraj, primele şase pe baza punctajului joacă primul baraj, într-o singură manşă, pe teren propriu. Celelalte patru echipe care vin de pe locul 2 în grupe plus cele două câştigătoare de grupe Liga Naţiunilor joacă meciul în deplasare.

În cazul calificării, cel mai probabil România nu va fi cap de serie, aşadar va disputa primul baraj în deplasare. Apoi, dacă vor învinge în primul baraj, tricolorii vor întâlni în barajul final câştigătoarea dintr-o partidă care pune faţă în faţă un cap de serie şi o echipă din locurile 7-12 în topul pentru baraj. Se va juca fie pe teren propriu, fie în deplasare, prin tragere la sorţi, într-o singură manşă, la 28 sau 29 martie 2022.

Afla mai multe despre: mirel radoiechipa nationalaromaniaislandacm 2022 

viewscnt
Articole similare