Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Calcule Liga Naţiunilor | Ce şanse mai au tricolorii la locul 1, de ce au nevoie pentru a termina pe 2 şi ce avantaje oferă fiecare poziţie

Calcule Liga Naţiunilor | Ce şanse mai au tricolorii la locul 1, de ce au nevoie pentru a termina pe 2 şi ce avantaje oferă fiecare poziţiegalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Serbia a învins Muntenegru la Belgrad, iar România a câştigat acasă cu Lituania. La aceste rezultate, Serbia îşi păstrează avansul de 2 puncte în faţa României. Băieţii lui Cosmin Contra sunt obligaţi să câştige cu Muntenegru în ultima etapă, iar sârbii să se încurce cu Lituania la Belgrad pentru a prinde primul loc în grupă. Cu un egal în Muntenegru, România obţine totuşi locul 2.

Naţionala României depinde de rezultatele obţinute în Liga Naţiunilor. Practic, ţinând cont de aceste rezultate, echipa pregătită de Cosmin Contra poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2020.

Mai mult decât atât, dacă România nu se califică din preliminariile clasice la turneul final al Campionatului European, “tricolorii” mai pot avea o şansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Naţiunilor din această grupă cu Serbia, Muntenegru şi Lituania. De precizat că toate cele 10 etape ale preliminariilor se vor disputa în 2019.

România mai are în acest moment şanse teoretice să prindă primul loc în grupă. Pentru a putea încheia grupa din Liga Naţiunilor pe prima poziţie, naţionala noastră avea nevoie de două victorii în ultimele două jocuri, atât contra Lituaniei, sâmbătă, cât şi în Muntenegru.

Cu aceste 6 puncte (virtuale), România îşi poate asigura cel puţin locul secund. Dar poziţia de lider are din păcate legătură şi cu rezultatul partidei Serbia – Muntenegru, meci pe care naţionala lui Krstajic l-a câştigat cu 2-1 la Belgrad. Victoria sârbilor complică serios şansele tricolorilor la prima poziţie, şanse care rămân, aşa cum spuneam, teoretice.

În acest moment, România are nevoie ca Serbia să se încurce cu Lituania pe teren propriu şi de o victorie în Muntenegru.

Pentru locul 2 în grupă, România şi-a ajustat şansele foarte mult. Naţionala lui Contra poate remiza în Muntenegru şi îşi poate astfel asigura poziţia secundă în clasamentul grupei.

România are şanse bune dacă obţine măcar un punct în Muntenegru să fie şi între echipele de pe locul 2 cu cel mai bun punctaj. O victorie ar creşte şi mai mult şansele tricolorilor de a se clasa între cele mai bune echipe de pe locul 2. De ce e important acest detaliu?

Pentru că cele mai bune două echipe de pe locurile 2 din Liga C, alături de ultimele patru echipe din Liga B şi evident de locurile 1 din Liga C vor rămâne în urna a treia valorică pentru preliminariile Euro 2020, ceea ce automat se poate traduce prin şanse mai mari de calificare.

Clasamentul celor mai bune echipe aflate pe locul 2 în Liga C:

1. Bulgaria 7p.  
2. Grecia 6p. 
3. România 3p.  
4. Scoţia 0p.  

În cazul în care  România pierde în Muntenegru, naţionala termină pe poziţia a treia şi ratează şansa de a participa la barajul Ligii Naţiunilor

Care sunt avantajele locului 1 în grupă?

► Dacă România ar reuşi să obţină în cele din urmă prima poziţie în grupa cu Serbia, Lituania şi Muntenegru, ar prinde astfel barajul pentru Euro 2020, situaţie extrem de favorabilă dacă ratăm participarea la Euro în preliminarii.

► Locul 1 în grupă aduce de la sine şi promovarea în grupa B a Ligii Naţiunilor, dar garantează şi prezenţa în urna a treia valorică pentru preliminariile Euro 2020.

► Nu în ultimul rând, Federaţia ar urma să încaseze un bonus financiar de peste 2 milioane de euro de la UEFA!

Care sunt avantajele locului 2 în grupă?

► Dacă sârbii merg la Euro direct din preliminarii, România are o şansă importantă să meargă la baraj

► Cele mai bune două locuri 2 din cele 4 ale Ligii C merg în urna a treia valorică, la tragerea la sorţi a preliminariilor Euro 2020. Chiar dacă termină pe 2 în Liga Naţiunilor, dar nu se află între cele mai bune două locuri 2, România cade în urna a patra valorică, ceea ce va ingreuna misiunea din preliminarii, selecţionata lui Contra urmând a avea adversari mult mai dificili.

Clasament actual


PROGRAMUL URMĂTOARELOR MECIURI:

• 20 noiembrie Serbia – Lituania / Muntenegru – România (ora 21:45)

 Galerie foto

Afla mai multe despre: calcule liga naţiunilorechipa naţionalăliga naţiunilor 

viewscnt
Articole similare