Experiențe împreună.
You are here:

Când s-ar putea relua Liga 1! Răzvan Burleanu, despre cele două posibilităţi

Când s-ar putea relua Liga 1! Răzvan Burleanu, despre cele două posibilităţi

Liga 1

Comentarii

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat primele decizii luate de UEFA, împreună cu cele 55 de federaţii europene, care au luat parte la videoconferinţa de marţi.

Când poate reveni Liga 1

Conform declaraţiilor oferite de Răzvan Burleanu, Liga 1 pe 22 aprilie şi chiar 13 iunie: „Toate cele 53 de competiţii la nivel naţional care aveau termen de suspendare până la 31 martie se vor amâna cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă”. Prin decretul Preşedintelui României din 16 martie 2020 s-a instituit starea de urgenţă pe întreg teritoriul ţării pe o durată de 30 de zile.

În plus, se va lua în calcul şi o perioadă de readaptare la efort pentru jucători. Răzvan Burleanu a anunţat că „am iniţiat crearea unui grup de lucru care în următoarele zile va propune diferite scenarii de reluare a competiţiilor. În acest grup de lucru vor fi reprezentate toate eşaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentanţii LPF şi ai sindicatului jucătorilor. Miercuri dimineaţă va avea loc prima întâlnire prin videoconferinţă. Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii de reluare a competiţiei din 22 aprilie şi chiar 13 iunie, ca un moment critic. Dacă situaţia se va înrăutăţi, atunci va trebui să fim deschişi la forme inovative de finalizare a competiţiei: meciuri într-o singură manşă sau mini-grupe sau chiar propunere de modificare a tururilor preliminare pentru competiţiile europene”.

Preşedintele FRF a adăugat: „Obiectivele de la care vom pleca în deciziile ulterioare sunt următoarele: când vine vorba de campionatele interne, înainte de toate, obiectivul numărul unu este siguranţa şi sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului şi a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiţii sportive. Al doilea obiectiv este sustenabilitatea financiară a cluburilor care se traduce prin lichiditatea cluburilor care se răsfrânge asupra întregii economii a fotbalului, suporteri, antrenori, jucători, arbitri, voluntari, deţinători de drepturi tv şi sponsori. Iar al treilea obiectiv: orice decizie pe care vom fi forţaţi de împrejurări să o luăm, vrem să producă cel mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante”.

Liga 1 şi competiţiile fotbalistice de pe teritoriul României, suspendate

Federaţia Română de Fotbal a anunţat că toate competiţiile fotbalistice au fost suspendate până pe 31 martie.

"Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 şi luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Federaţia Română de Fotbal a decis să suspende toate competiţiile până la data de 31 martie 2020. Federaţia Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc şi să participe activ la măsurile pe care Guvernul României şi autorităţile internaţionale le recomandă pentru protejarea sănătăţii publice. Astfel, în urma unei şedinţe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului şi a consultărilor avute cu membrii afiliaţi, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgenţă, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competiţiile de fotbal, masculin şi feminin, precum şi de futsal, organizate în România.

Aşadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal şi competiţiile de la nivel judeţean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competiţiile de copii şi juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat şi turneul final al Cupei României la futsal.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porţile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor şi a personalului de specialitate.

De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herţegovina a fost anulată, la fel ca şi meciurile de pregătire ale selecţionatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acţiuni urmau să se desfăşoare în luna martie", a transmis FRF prin intermediul site-ului.

 


 

 

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe