Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Canotorii români se antrenează în condiţii de siguranţă pentru trei campionate europene | FOTO

Canotorii români se antrenează în condiţii de siguranţă pentru trei campionate europene | FOTOgalerie foto

Sporturi

Comentarii

După revenirea seniorilor din Lotul Român de Canotaj la Complexul Sportiv Naţional Snagov pe data de 15 mai, a venit acum şi rândul juniorilor. În momentul de faţă, activitatea se desfăşoară în mod normal la CSN Snagov (Baza Nouă), iar sportivii se pregătesc intens pentru viitoarele competiţii.

Primele măsuri de relaxare a restricţiilor le-au permis seniorilor din Lotul Român de Canotaj să revină, de pe 15 mai, în cantonament la Complexul Sportiv Naţional Snagov, după mai bine de două luni în care s-au antrenat la domiciliu, sub stricta supraveghere a antrenorilor. Săptămâna trecută şi juniorii  au revenit la CSN Snagov (Baza Nouă).

Acest lucru a fost posibil doar după o testare amplă a sportivilor, la domiciliul acestora. Demersul a fost realizat printr-o mobilizare exemplară a 21 de Direcţii Judeţene de Sănătate Publică şi a Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, de care apartin sportivii.

Lotul de Juniori este format din 65 de sportivi. În momentul de faţă, activitatea se desfăşoară în condiţii normale, iar canotorii se pregătesc intes pentru viitoarele competiţii.

Trei campionate în agendă

Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo au fost amânate pentru anul viitor, dar sportivii au totuşi în faţă un sezon competiţional aproape complet.

Pe 05 – 06 septembrie, la Duisburg (Germania), va avea loc Campionatul European Under 23. Urmează, pe 26 – 27 septembrie, la Belgrad (Serbia), Campionatul European de Canotaj la Juniori. Pe 09 – 11 octombrie, Poznan (Polonia) va găzdui Campionatul European de Canotaj.

„Chiar dacă multe competiţii importante s-au anulat anul acesta în contextul Pandemiei de COVID-19, avem totuşi în faţa noastră trei Campionate Europene la diferite categorii, programate pentru toamna acestui an. Avem, aşadar, obiective mari şi în acest an. Sportivii se antrenează acum în mod normal, respectând însă un protocol strict de siguranţă. Ne propunem rezultate remarcabile la Campionatele Europene. Canotorii noştri muncesc din greu pentru a aduce acasă medalii care să îi facă mândri pe români.

Cât despre amânarea cu un an a Jocurile Olimpice, privim acest lucru ca pe o oportunitate de a ne pregăti un timp mai îndelungat. Întotdeauna e bine să priveşti partea plină a paharului, iar sportivii sunt determinaţi să profite de perioada mai lungă de pregătire pentru a deveni mai puternici”, declară Elisabeta Lipă, Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: canotajlipsa 

viewscnt
Articole similare