Experiențe împreună.
You are here:

Capitolul la care Mircea Lucescu se uită de sus la Guardiola. Campion al Angliei, spaniolul e al treilea în topul condus de român. Câte trofee au adunat

Capitolul la care Mircea Lucescu se uită de sus la Guardiola. Campion al Angliei, spaniolul e al treilea în topul condus de român. Câte trofee au adunatgalerie foto

Premier League

Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a devenit, duminică, în premieră, campion al Angliei, după ce rivala Manchester United a fost învinsă acasă de ultima clasată, West Bromwich, scor 1-0. Pentru tehnicianul spaniol, acesta este cel de-al 23-lea trofeu cucerit de-a lungul carierei.

La 47 de ani, Pep Guardiola se numără deja printre cei mai titraţi antrenori europeni aflaţi în activitate, ierarhie condusă în continuare de Mircea Lucescu, faţă de care spaniolul şi-a declarat în mai multe rânduri admiraţia: "Sunt un om norocos că sunt coleg cu Lucescu în fotbal", spunea Guardiola.

În zece ani de carieră, actualul antrenor al echipei Manchester City a adunat 23 de trofee, printre care două Ligi ale Campionilor şi trei titluri de campion al Spaniei câştigate cu Barcelona, trei trofee în Bundesliga cu Bayern şi titlul de campion în Premier League obţinut duminică.

Aşadar, Guardiola ocupă locul trei în topul celor mai de succes antrenori europeni în activitate. Doar Mircea Lucescu şi nord-irlandezul David Jeffrey, aflaţi la egalitate, dar şi rivalul Jose Mourinho sunt mai presus, în acest moment, decât carismaticul tehnician.

Top 5 cei mai titraţi antrenori europeni în activitate:

1. Mircea Lucescu, David Jeffrey – 32 de trofee
2. Jose Mourinho – 25
3. Josep Guardiola – 23
4. Arsene Wenger – 21
5. Carlo Ancelotti – 19

Lucescu şi Guardiola se numără inclusiv printre cei mai de succes antrenori ai tuturor timpurilor, la nivel global. Iată topul: 

1. Alex Ferguson – 49 de trofee
2. Mircea Lucescu, David Jeffrey – 32
3. Valeri Lobanovski – 30
4. Jock Stein – 26
5. Luiz Felipe Scolari, Jose Mourinho – 25
6. Giovanni Trapattoni, Josep Guardiola – 23

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta