Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cât îi costă pe japonezi amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din cauza Coronavirusului. Suma e ameţitoare!

Cât îi costă pe japonezi amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din cauza Coronavirusului. Suma e ameţitoare!

Jocurile olimpice

Comentarii

Amânarea Jocurilor Olimpice de Vară de la Tokio costă Japonia 670 miliarde de yeni (5,7 miliarde euro).

Şi asta indiferent când s-ar întampla: în toamnă, în 2021 sau 2022. Dacă se respectă data iniţială,  Jocurile ar trebui să debuteze peste patru luni. Premierul Japoniei, Shinzo Abe spunea insa: "Este dificil să organizăm competiţia în condiţiile actuale. Trebuie să decidem asupra amânării, sănătatea sportivilor fiind prioritatea noastră", a pus acesta.

Jocurile Olimpice au fost amânate!

Anunţul a fost făcut de către un membru al Dick Pound, care se aşteaptă ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie amânate cu un an.

"Pe baza informaţiilor deţinute de Comitetul Olimpic Internaţional, s-a decis amânarea. Încă nu s-a stabilit ce urmează, dar Jocurile nu vor începe la 24 iulie. Atât ştiu", a declarat Dick Pound, pentru USA Today, punctând că anunţul oficial urmează să fie făcut în curând.



Acest anunţ vine la doar o zi după ce preşedintele CIO, Thomas Bach, a dezvăluit că forul analizează diferite “scenarii” pentru Jocurile Olimpice, inclusiv pe cel al amânării competiţiei.

„Împreună cu toţi cei implicaţi, am început astăzi discuţii detaliate pentru a completa evaluarea noastră cu privire la evoluţia rapidă a situaţiei sanitare în întreaga lume şi impactul acesteia asupra Jocurilor Olimpice, inclusiv un scenariu de amânare. Muncim din greu şi suntem încrezători că discuţiile vor fi finalizate în următoarele patru săptămâni”, a notat Bach. 

Afla mai multe despre: jocurile olimpicecost 

viewscnt
Articole similare