Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Catastrofă la FCSB! Lovitură pentru Becali după ce a pierdut şi marca Steaua Bucureşti: niciodată în istorie nu s-a mai întâmplat

Catastrofă la FCSB! Lovitură pentru Becali după ce a pierdut şi marca Steaua Bucureşti: niciodată în istorie nu s-a mai întâmplat

Superliga

Comentarii

FCSB riscă să aibă cel mai slab sezon de când Gigi Becali a preluat echipa în 2003. Doar pe locul patru în play-off, vicecampioana simte cum un nou titlu îi scapă printre degete, dar pericolul e şi mai mare.

FCSB, pe punctul de ajunge într-un moment critic. Lui Gigi Becali nu i s-a mai întâmplat niciodată

Cu Bogdan Argeş Vintilă antrenor, FCSB riscă să nu prindă competiţiile europene, la finalul acestui sezon. FCSB a intrat în play-off de pe locul patru, are o singură victorie în 2020, cea cu 2-1 în faţa ultimei clasate FC Voluntari, iar Gigi Becali pare să-şi piardă răbdarea cu tehnicianul numit în acest sezon. 

În acest moment, FCSB se află pe locul patru în play-off, după prima etapă, la un punct în spatele lui FC Botoşani (n.r. - locul trei), la trei puncte în spatele lui U Craiova, care e pe locul secund, şi la şase puncte de liderul CFR Cluj, care defilează în acest campionat. Astfel, perspectiva FCSB pentru restul play-off-ul nu e una fericită, întrucât în spatele său le mai are pe Gaz Metan, locul cinci, cu 22 de puncte, şi pe Astra, cu 21 de puncte. 

Dacă va termina sub locul trei în play-off, FCSB riscă să rateze şi locul pentru competiţiile europene, o premieră de când Gigi Becali a preluat clubul, iar situaţia financiară poate deveni una dificilă. Totuşi, FCSB mai are şi soluţia câştigării Cupei României pentru a prinde locul de Europa, dar competiţia a fost neglijată de-a lungul anilor de staff-ul echipei, dar şi de Gigi Becali, care a dorit doar titlul de campion. 

Cum se califică FCSB în competiţiile europene

  • Vicecampioana are nevoie de o clasare în primele trei echipe din play-off
  • Echipa antrenată de Bogdan Argeş Vintilă câştigă Cupa României, iar în acest caz locul patru va merge în competiţiile europene, dacă FCSB se va clasa pe una dintre primele trei poziţii. 
  • FCSB poate termina pe locul patru şi să meargă în Europa League, doar dacă U Craiova va cuceri Cupa României. În ultimii doi ani, locul patru a dus în cupele europene.

Sferturile de finală Cupa României:

  • Academica Clinceni - Dinamo Bucureşti
  • Politehnica Iaşi - Universitatea Craiova 
  • Hermannstadt - FCSB
  • Petrolul - OSK Sepsi

Dificultăţi financiare dacă FCSB ratează cupele europene în sezonul următor

FCSB a primit, de-a lungul anilor, zeci de milioane de euro din partea UEFA, în urma prezenţelor în cupele europene. Cum transferurile lui Florinel Coman şi Dennis Man în străinătate se lasă aşteptate, FCSB ar putea trece prin momente financiare grele începând din sezonul următor, dacă ratează Europa. 

Spre deosebire de FCSB, care a primit un milion de euro pentru tururile preliminare din acest sezon, CFR Cluj s-a umplut de bani până în 16-imile Europa League, unde a fost eliminată de Sevilla, după două remize, 1-1 şi 0-0. 

Campionii României au primit aproximativ 14 milioane de euro pentru meciurile din preliminariile Champions League, grupele Europa League şi cele două meciuri din 16-imile Europa League. 

 

Afla mai multe despre: gigi becaligigi becali fcsbfcsb titlu de campioanafcsb europafcsb europa leaguegigi becali steauagigi becali marca steauamarca steaua 

viewscnt
Articole similare