Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Câte medalii poate obţine realist România la Jocurile Olimpice din 2024! Mihai Covaliu a dezvăluit numărul şi sporturile cu cele mai mari şanse, la Zoom Sport: "4-6 medalii"

Câte medalii poate obţine realist România la Jocurile Olimpice din 2024! Mihai Covaliu a dezvăluit numărul şi sporturile cu cele mai mari şanse, la Zoom Sport: "4-6 medalii"

Jocurile olimpice

Comentarii

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a fost invitat la Zoom Sport. În dialogul cu Corina Marinaş, marele sportiv român a spus că între 4-6 medalii pot fi câştigate de delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, deşi federaţiile sportive şi-au propus să aducă 13 la finalul ediţiei.

Mihai Covaliu a anunţat la Zoom Sport câte medalii poate obţine România la Jocurile Olimpice

În peste cele 50 de minute ale discuţiei, preşedintele COSR a trecut prin calendarul internaţional sportivilor români, în 2023, a abordat subiectul gimnasticii, care a apelat la donaţii pentru a se pregăti pentru Jocurile Olimpice, a vorbit despre scrimă, sportul în care a scris istorie şi şi-a spus părerea despre două dintre cele mai mari sportive ale României din istorie, Cristina Neagu şi Simona Halep. 

Un alt subiect important a fost cel al reprezentării României la Jocurile Olimpice. La finalul anului preolimpic, 11 federaţii naţionale sportive visează la 13 medalii olimpice la Paris 2024, după discuţiile de la Forumul Evaluarea potenţialului Olimpic al României. 

Totuşi, comisia COSR a preconizat între 4 şi 6 medalii în vara următoare

"Noi am avut luna trecută forumul pentru evaluarea potenţialului olimpic al României pentru 2024. Federaţiile sportive au spus că încearcă, şi-au propus să câştige 13 medalii la Jocurile Olimpice (n.r. - de la Paris). Comisia Tehnică Olimpică şi pentru Sportul de Performanţă este un organism compus din mari specialişti ai sportului din România, vorbim despre COSR, ANS, Centrul de Cercetare pentru Sport, despre Centrul de Testare şi Asistenţă Ştiinţifică, antrenori, oameni mari din sport, din sistemul sportului, iar comisia analizează fiecare plan, fiecare strategie. 

Această comisie tehnică pentru sportul de performanţă a estimat un număr de 4-6 medalii, iar aici apare diferenţa între ce ne dorim, vrem, ne propunem şi ce putem", a declarat Mihai Covaliu, la Zoom Sport, de pe Orange Sport. 

Federaţiile care au transmis că pot aduce medalii la Jocurile Olimpice de la Paris

"La Gimnastică, niciuna. Cele mai multe nu că le-a promis, nici asumat... Cele mai multe medalii propuse pe diferite considerente, iar barometrul este ultima ediţie a Campionatelor Mondiale, unde canotajul a câştigat 5 medalii şi îşi propune pentru Jocurile Olimpice să câştige 3 medalii, un scenariu echilibrat, realist, bazat pe argumente solide, un scenariu în care avem încredere că se va realiza. 

De asemenea, celelalte federaţii îşi propun să câştige câte o medalie şi aici vorbim despre nataţie, unde ştim că David Popovici e recordmenul mondial la 100 m liber. Anul acesta n-a reuşit să fie pe podium, dar a parcurs doar o etapă intermediară. Vorbeam cu Camelia Potec şi Adrian Rădulescu şi este mai bine că... El era calificat deja înainte de Campionatul Mondial. Pentru David a fost un an în care a aniversat majoratul, în care a avut Bacalaurearul şi susţinerea examenului pentru facultate. E un tânăr care a fost foarte sus şi e şi el om, are emoţii, are trăiri, e un campion, un sportiv de excepţie, dar toate adunate în acest an.... 

Sunt federaţii care şi-au propus medalii la JO, iar aici vorbim despre nataţie, atletism, box, tir, scrimă, judo, lupte, ciclism, tenisul de masă. Să ne uităm la valoarea sportivilor faţă de locul ocupat în ranking-ul mondial, iar de aici vin diferenţele între ce spun federaţiile şi evaluarea comisiei", a adăugat preşedintele COSR. 

Sporturile care pot aduce realist medalii la Jocurile Olimpice, în viziunea lui Mihai Covaliu

Pe baza discuţiilor cu specialiştii şi conducătorii federaţiilor, preşedintele COSR a numit sporturile care pot aduce realist clasări pe podium la Paris. 

Canotaj: Să nu spun 5, spun 4. 

Caiac-canoe: Cătălin Chirilă are un parcurs foarte bun, unul dintre sportivii care au confirmat la ultimele două Campionate Mondiale. Este pe podium, un băiat extrem de serios ancorat în realitate. Cătălin este o certitudine că va urca pe podium la Jocurile Olimpice.  

Nataţie: David Popovici cel puţin o dată va urca pe podium, o spun specialiştii şi Camelia Potec, în care am încredere. David clar poate câştiga şi două medalii, dar Jocurile Olimpice reprezintă o competiţie foarte grea, dificilă, particulară, în care se pot răsturna situaţiile de la o secundă la alta, de la o zi la alta. 

Atletism: Avem o medalie de bronz mondială câştigată de Alina Rotaru Kottmann. Nivelul din atletismul mondial e extrem de ridicat şi faptul că Alina a reuşit o medalie de bronz spune foarte mult. Înseamnă că această sportivă are mare valoare, totul depinde de ea în perioada până la Jocurile Olimpice. 

VIDEO | Mihai Covaliu, la Zoom Sport

Afla mai multe despre: mihai covaliumedalii romania jocurile olimpice 2024medalii romania jocurile olimpice paris 

viewscnt
Articole similare