Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Câţi bani va încasa FRF în funcţie de rezultatele obţinute de naţională în Liga Naţiunilor: "Primele au fost discutate cu jucătorii"

Câţi bani va încasa FRF în funcţie de rezultatele obţinute de naţională în Liga Naţiunilor: "Primele au fost discutate cu jucătorii"
Comentarii

Calificarea la Euro 2020 ar aduce şi o importantă sumă de bani din partea UEFA. Federaţia va primi peste 10 milioane de euro, doar din partea forului european.

Fotbalul românesc nu va avea de câştigat doar pe latura sportivă dacă naţionala se va califica la Euro 2020. Reţeta financiară este foarte bună. Doar pentru participarea în Liga Naţiunilor, FRF va primi din partea UEFA 750 de mii de euro. În cazul în care tricolorii vor câştiga grupa, câştigul se va dubla.

Premiul cel mare va veni doar dacă România se va califica la turneul final. Pentru prezenţa la Euro 2020, fiecare echipă va primi câte 9,25 milioane de euro. Acest lucru înseamnă ca Federaţia Română şi-ar putea completa conturile cu aproape 11 milioane. UEFA a mărit premiile pentru acest Campionat European. În 2016, totalul bonusurilor a fost de 300 de milioane de euro, cu 70 de milioane mai puţin decât va fi în 2020.

"Primele vor fi stabilite de la bun început pentru fiecare competiţie în parte. Acum, Liga Naţiunilor are o conexiune cu turneul final al Campionatului European. Sistemul de premiere nu se comunică jucătorilor, ci se discută cu jucătorii. De fapt, s-a discutat deja" , a declarat expertul Telekom Sport, Andrei Vochin.

 

Afla mai multe despre: echipa nationalauefacampionatul europeanliga natiunilor 

viewscnt
Articole similare