Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Câţi bani va primi Simona Halep pentru calificarea în finala Australian Open

Câţi bani va primi Simona Halep pentru calificarea în finala Australian Open

Tenis

Comentarii

Simona Halep s-a calificat în finala Australian Open după un meci dramatic cu Angelique Kerber, pe care a învins-o în trei seturi: 6-3, 4-6, 9-7. Dincolo de faimă, numărul 1 mondial s-a ales şi cu un premiu foarte consistent.

Simona Halep contină să impresioneze la Australian Open, deşi s-a accidentat la gleznă încă din primul meci. Sportiva născută în Constanţa a ajuns în finala competiţiei, cea mai bună performanţă a ei la Australian Open. Aici o va întâlni pe Caroline Wozniacki, numărul 2 mondial, care de asemenea n-a câştigat niciun turneu de Grand Slam.

Pe lângă performanţa sportivă, Simona Halep va pleca de la Melbourne şi cu un premiu consistent. Anul acesta, fondul de primere a ajuns la 55 de milioane de dolari australieni. Dacă va câştiga finala, Simona va primi 4 milioane de dolar australieni, adică 2,6 milioane de euro. În cazul în care nu va reuşi să se impună în faţa lui Wozniacki, premiul este de două milioane de dolari australieni. Adică 1,3 milioane de euro.

Este o bătălie şi pentru prima poziţie în clasamentul WTA. În cazul în care va câştiga turneul, Simona Halep va primi 2.000 de puncte şi se va distanţa în topul WTA. În cazul în care va pierde, va fi recompensată cu 1.200 de puncte, dar va fi depăşită pe Wozniacki şi va pica pe locul 2. În acest moment, Halep este pe primul loc, cu 6.425 de puncte, urmată de Wozniacki, cu 6.095 de puncte.

21 de milioane de dolari a câştigat Simona Halep din premii de-a lungul carierei în tenis.

Afla mai multe despre: simona halepwozniackiwtapremiiaustralian open 

viewscnt
Articole similare