Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cazul jucătorilor răpiţi în plină zi în Nigeria: ce recompensă au cerut răpitorii pentru eliberarea celor doi!

Cazul jucătorilor răpiţi în plină zi în Nigeria: ce recompensă au cerut răpitorii pentru eliberarea celor doi!
Comentarii

Poliţia nigeriană continuă căutarea celor doi fotbalişti răpiţi în plină zi, la finalul săptămânii trecute. Între timp, răpitorii au luat legătura cu familiile celor doi jucători şi şi-au formulat cererile.

Cazul jucătorilor răpiţi în plină zi în Nigeria a luat o nouă turnură. În timp ce poliţia din statul african şi-a sporit eforturile pentru găsirea celor doi, răpitorii au luat legătura cu familiile fotbaliştilor pentru a-şi formula cererile. 

Ziarele locale au scris că răpitorii au cerut în primă fază 100 de milioane de nairi nigerieni, aproximativ 250.000 de euro, însă familiile fotbaliştilor le-au spus că nu au cum să strângă o asemenea sumă. Ulterior, răpitorii au revenit şi au cerut 20 de milioane de nairi, echivalentul a 50.000 de euro.

Cei doi jucători răpiţi sunt Dayo Ojo, component al echipei naţionale, legitimat la campioana în exerciţiu a Nigeriei, Enyamba, şi Benjamin Iluyomade, legitimat la echipa Abia Comets. Cei doi călătoreau împreună cu un alt coechipier al lui Ojo de la Enyamba, cu aceeaşi maşină, spre Akure, un oraş din sudul ţării. La un moment dat, maşina a fost oprită de bărbaţi înarmaţi, care i-au forţat pe jucatori să se urce într-o altă maşină şi au demarat în trombă.

Într-un comunicat emis de clubul Enyamba se arată că cel de-al treilea jucător, Emmanuel James, a reuşit să scape de atacatori şi el a fost cel care a alertat poliţia.

Dintre cei trei jucători implicaţi, Dayo Ojo este fără îndoială cel mai cunoscut nume. În vârstă de 25 de ani, Ojo este component al naţionalei Nigeriei, pentru care a jucat cinci meciuri până acum şi a marcat un gol. El a făcut parte inclusiv din echipa care în 2018 a ajuns până în finala Cupei Africii pe Naţiuni.

Răpirile pentru răscupărări sunt la ordinea zilei în Nigeria, vizaţi fiind în special sportivii renumiţi sau familiile acestora. În trecut, fostul jucător al lui Chelsea, John Obi Mikel, şi fostul selecţioner al Nigeriei, Samson Siasia, au avut membri ai familiei rapiţi. Mama lui Siasia a fost rapită anul trecut şi eliberată după câteva săptămâni, în timp ce tatăl lui Obi Mikel a fost răpit de două ori, ultima oară când fotbalistul juca la Cupa Africii pe Naţiuni, în 2018.

Afla mai multe despre: fotbalistirapitinigeriarascumpararerecompensa 

viewscnt
Articole similare