Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CCA a luat măsuri, după controversa de la Poli Iaşi - Sepsi. Doi arbitri au fost suspendaţi. Comunicatul lui Vassaras. ”Ne cerem scuze”

CCA a luat măsuri, după controversa de la Poli Iaşi - Sepsi. Doi arbitri au fost suspendaţi. Comunicatul lui Vassaras. ”Ne cerem scuze”

Superliga

Comentarii

Comisia Centrală a Arbitrilor a luat măsuri, după meciul restant dintre Poli Iaşi şi Sepsi din etapa a şaptea a Superligii. La o zi distanţă, FRF a postat pe site-ul oficial un comunicat semnat de preşedintele CCA, Kyros Vassaras.

CCA a pus piciorul în prag! Bogdan Dumitrache şi Marius Marchidanu, suspendaţi de la viitoarele delegări

„La finalul meciului Politehnica Iaşi – Sepsi, meci restanţă din etapa 7 a Superligii, disputat joi, 19 octombrie, CCA a obţinut imediat toate informaţiile şi a intrat în posesia imaginilor din camera VAR.

Având în vedere faptul că jucătorul aflat în atac are în mod evident intenţia de a juca mingea şi are un duel cu adversarul pentru a intra în posesie şi în baza informaţiilor oferite de VAR, arbitrul meciului, chemat la monitor pentru a verifica intenţia jucătorului de a juca mingea, a interpretat corect faza.

Dar, după verificarea ulterioară a procedurii, după finalul partidei, jucătorul aflat în atac s-a dovedit că se afla, la limită, în joc, cu o distanţă de 10 centimetri până la penultimul apărător. Ne cerem scuze pentru eroarea arbitrului VAR şi a arbitrului asistent VAR în identificarea fundaşului cel mai apropiat de linia porţii. Ambii oficiali de joc au fost înlocuiţi de la viitoarele delegări.

Arbitrul de centru nu poate fi învinuit întrucât din camera VAR i s-a confirmat faptul că fundaşul în dreptul căruia a fost trasată linia de ofsaid era cel mai apropiat de linia porţii. În urma verificării CCA, acest lucru s-a dovedit a fi incorect”, se  arată în comunicatul postat pe Frf.ro.

Chivulete a validat golul, dar linia a fost trasată greşit!

În minutul 81, la scorul de 1-0 pentru Poli Iaşi, Sepsi a restabilit egaliatea prin golul lui Gabriel Debeljuh. Bucuria covăsnenilor nu a durat doar câteva minute, pentru că arbitrii din camera VAR l-au chemat pe ”centralul” Chivulete la marginea terenului pentru a revedea faza.

Acesta a anulat golul lui Sepsi, după ce a văzut imaginile arbitrilor VAR, care au tras linia offisde-ului printre picioarele lui Martac, cel mai apropiat jucător ieşean de buturile echipei gazdă. Deşi nu este clar dacă Debeljuh a fost în poziţie regulamentară sau nu, cert este că linia trebuia să fie plasată în dreapta piciorului drept al fotbalistului pregătit de Leo Grozavu.

VIDEO cu golul anulat al lui Debeljuh

Afla mai multe despre: poli iaşisepsivassarascca 

viewscnt
Articole similare