Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce nebunie! Un jucător umilit de Gigi Becali la FCSB este considerat unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti din istoria Poloniei: ”Era de 90 de ori mai bun decât mine”

Ce nebunie! Un jucător umilit de Gigi Becali la FCSB este considerat unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti din istoria Poloniei: ”Era de 90 de ori mai bun decât mine”galerie foto

Superliga

Comentarii

Unul dintre jucătorii umiliţi de Gigi Becali este considerat de un expert de televiziune cel mai mare talent care s-a născut în Polonia. Rafal Grzelak a stat doar un sezon la FCSB, însă Gigi Becali l-a dat afară pentru că ”nu avea păr”.

Sebastian Mila, unul dintre cei mai mari jucători care au evoluat în campionatul Poloniei, a surprins când a fost întrebat cine consideră că este cel mai talentat jucător polonez. Într-o ţară în care s-au născut jucători precum Robert Lewandowski, Blaszczykowski, Arkadiusz Milik sau Zielinski, Sebastian Mila consideră că cel mai talentat fotbalist pe care l-a dat Polonia a fost Rafal Grzelak. 
”Era atât de bun, am fost colegi la naţionala de juniori, jucam amândoi pe flancul stâng. Avea nişte calităţi atât de bune, încât nu am înţeles de ce nu a ajuns la un club foarte bun din Europa. Când am fost la Slask, l-am întâlnit la Flota Swinoujscie. Avea 30 de ani şi tot juca bine. Le-am spus colegilor mei după acel meci: 'Nu pot să înţeleg ce a mers prost. Era de 90 de ori mai bun decât mine. Era pură plăcere să vezi cum joacă'”, a declarat Sebastian Mila pentru zestadionu.pl.
 

Cum s-a transferat Grzelak la FCSB şi cum l-a umilit Gigi Becali

Rafal Grzelak s-a transferat în vara lui 2009 la FCSB, care l-a împrumutat de la Skoda Xanthi pentru 200.000 de euro. Echipa deţinută de Gigi Becali avea şi prima opţiune pentru transferul definitiv. Mijlocaş ofensiv de meserie, Grzelak mai jucase până atunci la echipe precum MSV Duisburg, Widzew Lodz, Lech Poznan, Pogon Szczecin şi Boavista Porto.
Rafal Grzelak a început bine la FCSB şi a arătat atunci o tehnică peste media campionatului. În primele cinci meciuri a reuşit trei assist-uri şi un gol, însă n-a fost suficient pentru a intrat pe lista preferaţilor lui Gigi Becali. După un meci cu Motherwell, în Europa League, în care a dat o pasă de gol, mijlocaşul polonez şi-a pierdut locul de titular. 
Ulterior, Gigi Becali avea să surprindă pe toată lumea cu o declaraţie josnică: ”Îi luăm numărul 10 lui Grzelak! Ăla merită numărul 10? Nu mai transfer în viaţa mea jucători cu chelie. Ca să fii numărul 10 la Steaua, trebuie să mai ai şi păr! Polonezul nu prea are”.
În vara lui 2009, după doar un an la FCSB, Grzelak s-a transferat înapoi la Skoda Xanthi, club de care aparţinea. A mai jucat ulterior pentru Widzew Lodz, Ruch Chorzow, Arka Gdynia, F. Swinoujscie, Chojniczanka şi KP Starogard. Acum, are 37 de ani şi joacă fotbal de plăcere la amatorii de la BW Ramsloh, în Germania. 

Afla mai multe despre: rafal grzelak 

viewscnt
Articole similare