Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce performanţă! Doi români incluşi în topul celor mai buni antrenori din istorie

Ce performanţă! Doi români incluşi în topul celor mai buni antrenori din istorie
Comentarii

Publicaţia France Football a realizat topul celor mai buni antrenori din istorie, iar între aceştia se regăsesc şi doi român. Este vorba despre Mircea Lucescu şi despre Ştefan Kovacs.

 
 
Lucescu, care este liber de contract acum, după despărţirea de naţionala Turciei, a fost inclus de francezi pe locul 41 în topul celor mai buni antrenori din istorie. Nu mult în urma lui, pe locul 43, se regăseşte Pişti Kovacs, cel care a cucerit două cupe europene consecutive cu Ajax şi care este considerat continuatorul filosofiei "fotbalului total" al lui Rinus Michels. În urma celor doi apar nume grele, precum Antonio Conte, Marcelo Bielsa, Frank Rijkaard sau Luis Aragones. Să nu mai vorbim despre cei care nici măcar nu au prins topul!
 
În topul realizat de France Football, Lucescu este depăşit doar de 10 antrenori care încă sunt în activitate.
 
Câştigătorul anchetei France Football a fost Rinus Michels, fostul antrenor al lui Ajax şi al Barcelonei, urmat de Sir Alex Ferguson, cel care a cucerit 48 de trofee în carieră, şi de Arrigo Sacchi, legendarul antrenor italian al Milanului.
 
Primul tehnician în activitate care se regăseşte în top este Pep Guardiola. Spaniolul estă pe poziţia a cincea, imediat după cel care i-a fost antrenor şi model, olandezul Johan Cruyff. Tot dintre cei aflaţi în activitate, Carlo Ancelotti este pe poziţia a opta, iar Jose Mourinho pe 13. În aceeaşi ierarhie, Zinedine Zidane este pe poziţia a 22-a, iar Jurgen Klopp ocupă poziţia a 27-a.

Afla mai multe despre: mircea lucescustefan kovacstopantrenori 

viewscnt
Articole similare