Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cea mai mare greşeală din istorie! De ce Adidas l-a refuzat pe Michael Jordan, deşi acesta voia să semneze cu brand-ul german

Cea mai mare greşeală din istorie! De ce Adidas l-a refuzat pe Michael Jordan, deşi acesta voia să semneze cu brand-ul german

NBA

Comentarii

Adidas a refuzat să-şi prelungească înţelegerea cu Simona Halep la începutul acestui an, sportiva noastră semnând ulterior cu Nike. Cea mai mare greşeală din istoria brand-ului nemţesc însă a fost făcută în anii 90, când Adidas l-a refuzat pe Michael Jordan!

"Până când să semnez primul meu contract cu un sponsor de echipament sportiv, eram fan Adidas. Îmi plăcea încălţămintea lor. Am negociat prima dată cu ei, apoi cu Nike.

Nike mi-a oferit mai mulţi bani, însă am fost loial şi le-am transmis oferta şi celor de la Adidas, spunându-le că voi semna cu ei dacă se vor apropia de suma respectivă. Dar la vremea aceea, Adidas era un brand puternic în Europa, nu şi în SUA. N-au crezut că merită efortul. Am semnat cu Nike şi apoi ştiţi ce a urmat" - a dezvăluit Michael Jordan. 

Conform cifrelor, Nike a avut încasări de un miliard de dolari în perioada în care Michael Jordan a jucat în NBA, iar la mulţi ani după retragerea sa continuă să încaseze sume încă şi mai mari, tot de ordinul miliardelor de dolari datorită brandului Air Jordan. Cel mai bun baschetbalist din toate timpurile are contract pe viaţă cu Nike. 

8% din încasările anuale ale brandului Nike (30,6 miliarde de dolari) sunt aduse de brandul lui Michael Jordan. 

În momentul semnării contractului cu Nike, Jordan încasa un milion de dolari anul, dublu faţă de cât i-ar fi oerit Adidas. 

Afla mai multe despre: michael jordanadidasnikebaschet 

viewscnt
Articole similare