Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cei de la OFK Belgrad, uimiţi de ceea ce au trăit în Bucureşti la precedenta inaugurare a stadionului Steaua: ”Au depăşit orice am experimentat până acum”

Cei de la OFK Belgrad, uimiţi de ceea ce au trăit în Bucureşti la precedenta inaugurare a stadionului Steaua: ”Au depăşit orice am experimentat până acum”galerie foto

Steaua

Comentarii

Jucătorii şi oficialii lui OFK Belgrad au fost uimiţi de cum au fost primiţi şi de ceea ce au trăit în Bucureşti, la precedenta inaugurare a stadionului Steaua.

Pe 7 iulie, de la 19:15, Steaua va juca un amical cu OFK Belgrad, în cadrul evenimentului în care stadionul va fi inaugurat. Adversara nu a fost aleasă întâmplător. Pe 9 aprilie 1974, Steaua îşi inaugura arena printr-un meci cu OFK Belgrad.

La precedenta inaugurare, cei de la OFK Belgrad au plecat uimiţi de la Bucureşti. Jucătorii şi oficialii au rămas extrem de impresionaţi de felul în care au fost primiţi şi mulţi dintre ei îşi amintesc chiar şi acum despre aceel momente.

Cei de la OFK Belgrad, uimiţi de ceea ce au trăit în Bucureşti: ”După meci am stat la aceeşi masă”

Într-un material publicat pe site-ul oficial al lui OFK Belgrad, dedicat inaugurării noului stadion Steaua, câţiva dintre jucătorii sârbi care au evoluat la meciul din 1974 îşi amintesc cu plăcere de partida disputată la Bucureşti.

Aceşti povestesc cum au rămas uimiţi de ceea ce au trăit şi de cum au fost primiţi la Bucureşti. Trei dintre sârbii care au jucat în meciul de pe 9 aprilie 1974, încheiat 2-2 (Steaua a condus cu 2-0), îşi amintesc cu plăcere de momentele trăite alături de jucătorii Stelei.

Niksa Djujic, Bogdan Turudija şi Ninoslav Zec au povestit acum, la 47 de ani distanţă, cum au petrecut alături de jucătorii Stelei şi cum au ascultat şi au dansat pe muzică românească şi sârbească.

Niksa Djujic: ”Am avut relaţii excelente cu cluburile româneşti, asta este o tradiţie încă din anii '60. Am jucat de multe ori cu Politehnica (n.r. Timişoara), cu echipa lor naţională, echpele noastre de tineret au jucat cu cluburile lor. În general, tradiţia relaţiilor excelente a fost menţinută, ne-a invitat şi la deschiderea stadionului Steaua.

Am fost extraordinar de bine întâmpinaţi. Nu numai pe stadion, ci şi pe stradă, la hotel, iar pe stadion publicul a aplaudat când noi am marcat. A fost o prietenir atât în teren, cât şi în afara lui. Ne-a plăcut muzica lor, lor le-a plăcut muzica noastră, aşa că ne-am întâlnit după meci”

Bogdan Turudija, marcatorul ambelor goluri ale sârbilor: ”Am fost foarte bine primiţi. Cred că am marcat ambele goluri atunci. Au fost printre cei mai buni ospitalieri. Erau cea mai puternică echipă, toată ţara ţinea cu Steaua [...] Rezultatul în sine nu a fost deloc important. Am jucat fără obiectiv. Prieteneşte.

Jucătorii de la Steaua au fost la aceeşi masă cu noi după meci, aşa că am schimbat impresii. Îmi amintesc că am vorbit cu Anghel Iordănescu, care a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lor şi un mare antrenor”

Ninoslav Zec: ”Am fost întâmpinaţi extraordinar. Toate acele turnee din România au fost organizate de un bărbat din Vrsac (n.r. oraş din Banatul Sârbesc), era manager. Cu siguranţă publicul s-a bucurat şi el”.


Antrenorul lui OFK Belgrad, uimit de ceea ce a trăit la Bucureşti

La revenirea la Belgrad, Milutin Soskic, antrenorul de atunci al lui OFK Belgrad, le-a povestit jurnaliştilor sârbi despre aventura pe care doar ce o trăise în Bucureşti. Soskic le-a mărturisit plin de uimire că nu mai întâlnise până atunci o asemenea ospitalitate:

”Am vizitat toate continentele, nu-mi amintesc câte ţări am vizitat, dar căldura, sinceritatea, ospitalitatea arătate de gazdele noastre depăşesc orice am experimentat. În plus, jocul pe care l-am arătat a încântat întregul stadion”, a spus atunci Milutin Soskic.

Între timp. OFK Belgrad, altă dată o forţă a fotbalului sârb, a ajuns în liga a treia şi se confruntă cu multe probleme. Invitaţia primită de la Steaua, pentru inaugurarea stadionului, i-a surprins plăcut pe sârbi, care s-au arătat încântaţi de eveniment.

Delegaţia lui OFK Belgrad a ajuns luni la Bucureşti şi jucătorii au fost impresionaţi de cum arată noua arenă.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

Steaua - OFK Belgrad, meciul de inaugurare a stadionului, va avea loc miercuri, 7 iulie, de la 19:15. În cadrul evenimentului vor fi sărbătoriţi şi 35 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: ofk belgrad 

viewscnt
Articole similare