Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Cerem cea mai mare pedeapsă posibilă pentru FRF". Federaţia din Kosovo a atacat după ce România a scăpat uşor

"Cerem cea mai mare pedeapsă posibilă pentru FRF". Federaţia din Kosovo a atacat după ce România a scăpat uşor

Echipa națională

Comentarii

Meciul România - Kosovo 2-0 a fost întrerupt în minutul 18, după ce gruparea Uniţi Sub Tricolor a arborat un banner inscripţionat „Kosovo este Serbia” şi a scandat acest slogan. Federaţia din Kosovo a reacţionat, după măsurile luate de UEFA.

Reacţie dinspre Kosovo, după pedeapsă primită de FRF

Comisia de Disciplină a judecat miercuri cazul deschis ca urmare a incidentelor de la meciul România – Kosovo, scor 2-0, disputat la 12 septembrie.

Potrivit frf.ro, UEFA a decis să amendeze Federaţia Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele uşilor închise.

Totuşi, federaţia de fotbal din Kosovo n-a trecut peste decizia luată de UEFA. 

„Federaţia de Kosovară de Fotbal îşi exprimă nemulţumirea faţă de decizia Comisiei de Disciplină a UEFA de a pedepsi Federaţia Română de Fotbal cu 50.000 de euro şi un meci fără spectatori. 

Ne vom continua cursul legal şi vom face plângere la autorităţile UEFA competente, cerând ca pedeapsa împotriva Federaţiei Române de Fotbal să fie cea mai mare posibilă, nu doar financiar, ci şi în alte modalităţi, pentru a servi drept exemplu că UEFA nu va tolera sub nicio formă astfel de insulte rasiste împotriva unei memebre a Federaţiei şi împotriva unei ţări recunoscute internaţional. 

Federaţia cere UEFA, prin intermediul pedepselor împotriva Federaţiei Române, astfel încât fiecărei Federaţii, fiecărui grup de fani sau oricărui alt grup, să le fie clar că statul Kosovo, echipa naţională Kosovo şi Federaţia Kosovară de Fotbal, trebuie tratate cu respect, aşa cum se întâmplă cu oricare altă ţară, echipă naţională, sau oricare altă Federaţie Europeană care este membră UEFA”, se arată în comunicat conform Telegrafi. 

Cine va avea voie pe stadion la România - Andorra, din preliminariile EURO 2024

În urma sancţiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfăşura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul gratuit al copiilor sub 14 ani, organizaţi în grupuri, de la unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar, şcoli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoţitor la fiecare grup de 10 copii. 

Procedura completă de înscriere va fi anunţată în zilele viitoare.

Afla mai multe despre: romania kosovoincidente romania kosovo 

viewscnt
Articole similare