Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ceva ce nu a reuşit nici Gheorghe Hagi: "Vreau să devin primul român care câştigă Balonul de Aur!"

Ceva ce nu a reuşit nici Gheorghe Hagi: "Vreau să devin primul român care câştigă Balonul de Aur!"

Stranieri

Comentarii

Balonul de Aur este cel mai important trofeu din fotbal la nivel individual, fiind încununarea supremă pentru un jucător.

De-a lungul timpului o sumedenie de jucători au râvnit la prestigiosul trofeu, dar în foarte puţine cazuri au ajuns să-l câştige.

Lionel Messi, de şapte ori, şi Cristiano Ronaldo, de şase ori, sunt cei doi fotbalişti care s-au remarcat şi s-au desprins din acest punct de vedere. Următorii pe listă au maxim trei Baloane de Aur (Johan Cruyff, Michel Platini şi Marco van Basten).

Fotbalistul român care a fost cel mai aproape de a primi trofeul acordat pentru cel mai bun jucător din lume a fost Gheorghe Hagi, în 1994, care a ieşit pe locul patru.

În acel an, "Regele" fotbalului românesc a făcut un Campionat Mondial memorabil în Statele Unite ale Americii, unde a ajuns cu naţionala României la un pas de semifinale.

Totuşi, în ancheta pentru prestigiosul trofeu, a fost devansat de alte trei nume mari ale fotbalului mondial: Hristo Stoichkov, Roberto Baggio şi Paolo Maldini.

Alex Dobre, românul care vrea să câştige Balonul de Aur

Alex Dobre, fost component al naţionalei de tineret a "tricolorilor", evoluează în prezent la Dijon, în divizia secundă din Franţa. Aici a ajuns în vara anului 2020, după mai multe experienţe prin fotbalul din Anglia.

Jucătorul dfe bandă stângă a declarat, într-un interviu acordat pentru BeIN Sports, că vrea să fie primul fotbalist român care să câştige Balonul de Aur.

"Când eram mic, iubeam fotbalul, dar nu eram atât de bun. Aş putea spune că eram acel tip de fotbalist muncitor. Familia m-a ajutat mult, am avut antrenor la finalizare, făceam atletism, lucram la tehnică.

La vârsta de şapte ani, făceam două antrenamente pe zi, iar când m-am dus la fotbal am zis că nu vreau să fiu un jucător oarecare. Fie voi fi cel mai bun, în primii cinci din lume, fie voi face altceva.

Da, vreau să devin primul român care câştigă Balonul de Aur! Acesta este cel mai mare vis al meu. Poate că oamenii vor râde, poate că vor spune că sunt nebun, dar dacă crezi în visul tău şi îl vizualizezi suficient de mult, poate cândva îl vei atinge", a declarat Alex Dobre, românul de la Dijon, pentru sursa citată.

Afla mai multe despre: alex dobregica hagibalon de aur 

viewscnt
Articole similare