Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj crede că a dat lovitura cu antrenorul cu care a bătut palma! "În principiu e de acord. Fotbalul românesc nu prea a avut antrenori cu asemenea CV"

CFR Cluj crede că a dat lovitura cu antrenorul cu care a bătut palma! "În principiu e de acord. Fotbalul românesc nu prea a avut antrenori cu asemenea CV"

CFR Cluj

Comentarii

Preşedintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj, a vorbit despre situaţia de pe banca tehnică a fostei campioane. Italianul Andrea Mandorlini (62 de ani) este aşteptat miercuri în Gruia, iar în zilele care vor urma se vor pune la punct detaliile înţelegerii.

Andrea Mandorlini, aşteptat să semneze cu CFR Cluj! Cum a fost făcută alegerea

CFR Cluj s-a despărţit de Dan Petrescu, cel care a fost prezentat oficial la Jeonbuk, în Coreea de Sud. După ce au existat informaţii despre numirea lui Cristiano Bergodi la CFR Cluj, ardelenii l-au ales pe conaţionalul său, Andrea Mandorlini, ultima dată la Mantova, în Serie C. 

Andrea Mandorlini a mai pregătit-o pe CFR Cluj în perioada noiembrie 2009 - septembrie 2010 şi a câştigat o Cupă a României şi un titlu în Superligă.

Cristi Balaj a explicat de ce a fost ales antrenorul italian, iar CFR Cluj a mizat inclusiv pe nivelul la care a antrenat. Andrea Mandorlini are 122 de meciuri ca antrenor în Serie A şi 242 în Serie B. 

Spezia, Atalanta, Bologna, Sassuolo, Verona sau Genoa sunt cele mai importante echipe din cariera sa, iar miercuri e aşteptat la Cluj pentru a semna cu CFR. 

"Pe 15 iunie ne reunim, mai puţin cei nouă jucători de la naţionale. E cum am explicat cu antrenorul. După ce a reziliat Dan Petrescu, am apăsat acceleraţia, ne-am concentrat pe un singur antrenor, chiar dacă aveam variante de rezervă. 

Am început să purtăm discuţiile cu Mandorlini, care în principiu e de acord. Nu întâmplător miercuri seara e aşteptat la Cluj şi urmează să avem discuţii detaliate, să le punem pe hârtie. Până nu semnăm, nu avem nimic special. Ne-am consultat cu el, l-am informat despre reunirea lotului, cantonamentul, meciurile amicale şi aşa mai departe. 

Am avut nevoie de un antrenor care cunoaşte sau a mai fost implicat în fotbalul românesc, care a avut rezultate, un antrenor care are un CV bun. Are 150 de meciuri antrenate în Serie A. Are cifre şi în Serie B şi e un antrenor care are baza de pregătire şi şcoala italiană Coverciano. 

Echipa CFR-ului arăta diferit în mandatul lui faţă de cum arată acum. Trebuie să recunoaştem şi să facem diferenţa între inactivitatea unui jucător şi cea a unui antrenor. Ar fi fost o problemă dacă nu se mai uita la meciuri sau la fotbal. 

Fotbalul românesc nu prea a avut antrenori cu asemenea CV. Nu e uşor să antrenezi atâtea meciuri, atâtea echipe şi să ai un CV atât de stufos. 

Nu prea am avut antrenori de nivelul lui în România. Să-mi mai daţi un antrenor din România care a mai antrenat 150 de meciuri în Serie A. Nu suntem nici Real Madrid sau Barcelona, ca să ne permitem orice", a declarat preşedintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj, pentru Orange Sport. 

Afla mai multe despre: andrea mandorliniandrea mandorlini antrenor cfr clujcristi balaj 

viewscnt
Articole similare