Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CFR Cluj, reacţie imediată după anunţul introducerii sistemului VAR în Liga 1: "Vrem să asigurăm conducerea LPF că suntem de acord"

CFR Cluj, reacţie imediată după anunţul introducerii sistemului VAR în Liga 1: "Vrem să asigurăm conducerea LPF că suntem de acord"

Superliga

Comentarii

Clubul CFR Cluj a reacţionat, marţi, după anunţul introducerii sistemului de arbitraj în Liga 1.

Conducerea campioanei en titre a Ligii 1 este întru totul de acord cu Liga Profesionistă de Fotbal.

"Clubul CFR 1907 Cluj salută luarea de poziţie a Ligii Profesioniste de Fotbal cu privire la implementarea VAR din sezonul următor, din banii LPF şi nu ai cluburilor. Considerăm a fi o luare de poziţie corectă, care ne bucură, la fel ca şi cea referitoare la problemele din arbitrajul românesc. Vrem să asigurăm conducerea Ligii că suntem de acord cu aceste demersuri şi vom rămâne alături pentru a ajuta dezvoltarea fotbalului. Avem credinţa că lucrurile se vor îndrepta şi în ceea ce priveşte comportamentul tuturor celor implicaţi în fenomen şi ne exprimăm speranţa că toţi cei Liga 1 vom fi solidari", se precizează în comunicatul CFR-ului.

Veste istorică: VAR în Liga 1

Liga Profesionistă de Fotbal va implementa sistemul de arbitraj video la meciurile disputate în cadrul competiţiei Casa Liga I.

Sistemul VAR va fi introdus în Liga 1 începând din sezonul viitor, LPF precizând însă că ia în calcul să testeze sistemul de arbitraj video încă din play-off-ul acestui sezon.

"În situaţia în care sistemul tehnic va fi funcţional, conform reglementărilor FIFA în vigoare, precum şi în funcţie de disponibilitate de resurse umane specializate pregătite de FRF, intenţionăm să testăm sistemul de arbitraj video la unele meciuri din cadrul play-off-ului actualei ediţii a campionatului Casa Liga I", se precizează în comunicat.

LPF subliniază, în comunicatul respectiv, că introducerea sistemului VAR va fi suportată în integralitate de Ligă: "Facem precizarea că acest demers nu va implica niciun cost suplimentar din partea cluburilor membre LPF, cu excepţia costurilor aferente baremurilor arbitrilor VAR".

De asemenea, LPF solicită FRF să ia "toate măsurile pentru a asigura instruirea corespunzătoare a arbitrilor, astfel încât aceştia să asigure o mai bună gestionare a situaţiilor potenţial conflictuale din timpul meciurilor de fotbal".

Afla mai multe despre: cfr 

viewscnt
Articole similare