Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Champions League Etapa 3. Echipele din Bundesliga au făcut scor. United surpriza etapei.

Champions League Etapa 3. Echipele din Bundesliga au făcut scor. United surpriza etapei.galerie foto

Fotbal

Comentarii

Şocul etapei a avut loc la Istanbul acolo unde lidera grupei, Manchester a pierdut cu 2-1. Sevilla revenirea serii în 10 oameni.

Grupa A

Lokomotiv Moscova - Atletico Madrid 1-1 [1-1] Miranchuk 25 PEN / Gimenez 18

Salzburg - Bayern Munchen 2-6 [1-2] Berisha 4, Okugawa 66 / Lewandowski 21 PEN, Kristensen 44 OG, Boateng 79, Sane 83, Lewandowski 88, Hernandez 90

În grupa A, ruşii de la Lokomotiv au obţinut o remiză preţioasă după o partidă dominată clar de Atletico care a avut nu mai puţin de 13 şuturi spre poarta apărată de Savin. Cu numai 3 şuturi spre poartă şi o posesie de 39%, golul marcat de Miranchuk din penalty în minutul 25 a fost de ajuns pentru o remiză. Nemţii de la Bayern par de neoprit. Cu toate că Salzburg a deschis scorul repede şi a egalat în repriza a doua, finalul a fost unul de coşmar pentru campioana Austriei. 4 goluri primite în ultimul sfert de oră a făcut ca rezultatul final să fie unul dezastruos pentru gazde. 2-6 şi Bayern face maxim de puncte după 3 etape şi are un golaveraj de +9. După primele 3 etape, calculele par destul de simple. Locul 1 pare asigurat de Bayern iar pentru locul 2 este greu de crezut că Atletico are rivală. Lokomotiv cu Salzburg se vor lupta pentru locul de Europa League.

 

Grupa B

Şahtior Doneţk - Borussia Moenchengladbach 0-6 [0-3] Plea 8 26 78, Bondar 17 OG, Bensebani 44, Stindl 65

Real Madrid - Inter Milano 3-2 [2-1] Benzema 2, Ramos 33, Rodrygo 80 / Martinez 35, Perisic 68

Victorie importantă pentru Real obţinută cu 10 minute înainte de final într-un meci foarte echilibrat în care ambele echipe au avut câte 12 şuturi spre poarta adversă. Cu toate că atacul îşi face datoria, având cel puţin două goluri marcate pe meci, apărarea celor de la Real are în continuare mari probleme. Inter a revenit de la 0-2 şi chiar a avut oportunitatea de a întoarce rezultatul, însă greşelile individuale i-au costat în cele din urmă pe italieni. Şahtior era surpriza grupei după primele două etape în care a câştigat la Madrid cu Real şi a remizat acasă cu Inter. Meciul cu Moenchengladbach nu părea să-i dea favoriţi pe nemţi care nu aveau nici o victorie. Cu toate acestea, nemţii i-au demolat pe ucrainieii de la Şahtior cu 6-0 într-un meci în care au avut 20 de şuturi spre poartă cu doar 45% posesie a balonului. O statistică care arată eficacitatea celor de la Moenchengladbach în atac. Grupa rămâne una deschisă, Inter este echipa care are cel mai mult de recuperat, însă o singură victorie poate schimba total soarta clasamentului.

 

Grupa C

Porto - Marseille 3-0 [2-0] Marega 4, Oliveira 28 PEN, Diaz 69

Manchester City - Olympiakos 3-0 [1-0] Torres 12, Jesus 81, Cancelo 90

Nici un gol marcat şi nici un punct este statistica dezastru a celor de la Marseille. Cu toate că meciul a fost unul destul de echilibrat chiar dominat de francezi care au avut o posesie de 59%, scorul a fost unul categoric în favoarea gazdelor. La scorul de 1-0 pentru Porto, oaspeţii au ratat un penalty prin Payet. În celălalt meci al grupei, City şi-a menţinut media de 3 goluri marcate pe meci în victoria clară pe teren propriu în faţa grecilor de la Olympiakos. Lupta se va da mai departe pentru locurile 2-3 între Porto, Olympiakos şi Marseille. Chiar şi în condiţiile de faţă, francezii încă au şanse reale de calificare de pe locul 2.

 

Grupa D

Atalanta - Liverpool 0-5 [0-2] Jota 16 33 54, Salah 47, Mane 49

Midtjylland - Ajax 1-2 [1-2] Dreyer 18 / Antony 1, Tadic 13

Maxim de puncte fără gol primit. Este statistica formaţiei antrenate de Klopp după 3 etape. În deplasarea de la Atalanta, formaţia engleză a avut un număr de 15 ocazii importante la poartă din care a transformat o treime. În celălalăt meci, danezii de la Midtjylland nu au reuşit să revină după un început foarte slab. În primul sfert de oră, Ajax conducea cu 2-0. Calculele în grupa D sunt destul de simple. Liverpool va merge mai departe, cel mai probabil de pe primul loc, în timp ce pentru locul 2 lupta se va da între Ajax şi Atalanta. Primul meci direct între cele două s-a încheiat la egalitate, 2-2.

 

Grupa E

Chelsea - Rennes 3-0 [2-0] Warner 10 PEN 41 PEN, Abraham 50

Sevilla - Krasnodar 3-2 [1-2] Rakitic 42, En-Nesyri 69 72 / Suleymanov 17, Berg 21 PEN

Echipa antrenată de Lampard nu a avut mari emoţii pe teren propriu în faţa celor de la Rennes. Francezii au jucat cu un om în minus din minutul 40 după eliminarea lui Dalbert. La Sevilla s-a jucat meciul etapei. Spaniolii au avut una dintre cele mai spectaculoase reveniri din ultimii ani de Champions League. Ruşii au condus încă din minutul 21 cu 2-0. Cu 3 minute înainte de pauză, Rakitic a dat semnalul revenirii pentru gazde reuşind să marcheze. Chiar înainte de pauză, Sevilla a suferit un şoc după eliminarea directă a lui Jesus Navas. Repriza a doua a fost una fantastică pentru Sevilla, iar spaniolii au reuşit să se impună în final după dubla lui En-Nesyri într-un interval de numai 3 minute. Cu un om în minus o repriză întreagă, Sevilla a avut în final o posesie a balonului de 62% şi un total al şuturilor spre poartă de 25 faţă de numai 11 cât au avut cei de la Krasnodar. Calculele sunt simple în grupa E. Chelsea cu Sevilla vor merge mai departe. Pentru locul 3 se vor bate Rennes şi Krasnodar.

 

Grupa F

Zenit - Lazio 1-1 [1-0] Yerokhin 32 / Caicedo 82

FC Brugges - Borussia 0-3 [0-3] Hazard 14, Halaand 18 32

Ruşii de la Zenit au fost aproape de o victorie care i-ar fi relansat cu şanse mari în cursa pentru calificare însă golul marcat de Caicedo cu 10 minute înainte de final o lasă pe Zenit departe de primele două locuri în clasament. Meciul din Rusia a fost unul dominat destul de clar de Lazio care a avut 16 şuturi pe poarta apărată de Vasyutin faţă de numai 7 şuturi ale gazdelor. Şi la posesie, Lazio a fost mai bună. Borussia Dortmund a făcut scor în meciul din Belgia cu toate că meciul a fost echilibrat la toate capitolele, 11-12 ocazii de gol, 50-50 posesie. Grupa rămâne una echilibrată, excepţie face Zenit care este la o distanţă de 3 puncte de locul 3. Pentru ruşi urmează o deplasare extrem de grea cu Lazio.

 

Grupa G

Barcelona - Dinamo Kiev 2-1 [2-0] Messi 5 PEN, Pique 65 / Tsigankov 75

Ferencvaros - Juventus 1-4 [0-1] Boli 90 / Morata 7 60, Dybala 73, Dvali 81 OG

Barcelona a dominat clar meciul de acasă cu Dinamo Kiev, însă a reuşit să marcheze numai de două ori din cele 22 de şuturi spre poartă, astfel că în final s-a impus cu 2-1. Ferencvaros nu a putut face faţă celor de la Juventus după o primă parte echilibrată. Probabil meciul dintre Dinamo şi Ferencvaros de la Kiev va fi unul decisiv pentru locul de Europa League. În tur, Ferencvaros a revenit pe final de la 0-2 şi a obţinut o remiză.

 

Grupa H

Istanbul Basaksehir - Manchester United 2-1 [2-1] Ba 13, Visca 40 / Martial 43

Leipzig - PSG 2-1 [1-1] Nkunku 42, Forsberg 57 PEN / Di Maria 6

Turcii de la Istanbul Basaksehir au reuşit performaţa serii în urma victoriei obţinute în faţa celor de la United. United avea 8 goluri marcate în două meciuri şi maxim de puncte înaintea duelului cu Basaksehir. Cu toate că Manchester a dominat meciul având o posesie de 62%, gazdele au fost mai eficiente în atac. În meciul de la Leipzig, PSG a coundus încă din minutul 6 cu 1-0 şi a avut ocazia de a face 2-0 din penalty însă acelaşi Di Maria a ratat 10 minute mai târziu. Şi cum în fotbal ocaziile se mai şi răzbună, Leipzig a întors rezultatul tot dintr-un penalty. PSG a terminat meciul cu 2 oameni mai puţin după eliminările lui Gueye (min 69) şi Kimpembe (min 90), ambii pentru două cartonaşe galbene. Victoria celor de la Basaksehir face ca grupa să nu fie una atât de simplă, toate cele 4 echipe sunt acum în numai 3 puncte.

Posted by Andrei Badea

 Galerie foto

Afla mai multe despre: champions league 

viewscnt
Articole similare