Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Chelsea i-a găsit înlocuitor lui Courtois. Londonezii transferă cel mai scump portar din istorie

Chelsea i-a găsit înlocuitor lui Courtois. Londonezii transferă cel mai scump portar din istorie

Chelsea

Comentarii

Conducerea clubului Chelsea Londra s-a resemnat în privinţa plecării lui Thibaut Courtois la Real Madrid şi i-a găsit deja un înlocuitor pe măsură portarului belgian. Este vorba despre Kepa Arrizabalaga, de la Athletic Bilbao, care ar putea deveni cel mai scump portar din istorie, informează AS.

londonezii vor să achite clauza de reziliere a contractului pe care goalkeeper-ul spaniol îl are cu Athletic Bilbao, înţelegere scadentă în 2025. Astfel, Chelsea ar urma să plătească 80 de milioane de euro, ceea ce l-ar face pe Arrizabalaga cel mai scump portar al tuturor timpurilor.

Recordul pentru cel mai scump portar este deţinut acum Alisson Becker, transferat pe 20 iulie anul acesta de Liverpool de la AS Roma, pentru 62,5 milioane de euro. Astfel, portarul brazilian a doborât un record vechi de 17 ani deţinut de Gianluigi Buffon. 53 de milioane de euro plătea Juventus clubului Parma pentru Buffon, în 2001. La nici o lună, însă, ar putea cădea şi recordul lui Alisson.

Conform presei spaniole, Arrizabalaga este de acordul cu transferul şi i-ar fi anunţat deja pe cei de la Athletic Bilbao că vrea să plece la Chelsea. În vârstă de 23 de ani, Kepa Arrizabalaga a crescut la academia clubului Athletic Bilbao, iar până să se impună ca titular a fost împrumutat la CD Basconia, Ponferradina şi Real Valladolid. 54 de meciuri a adunat tânărul portar la Athletic Bilbao, el având şi o selecţie la prima reprezentativă a Spaniei.

Arrizabalaga ar urma să îi i-a locul lui Thibaut Courtois, care refuză să se mai antreneze alături de Chelsea şi este aproape de a se transfera la Real Madrid pentru 35 de milioane de euro. Totuşi, spaniolii iau în calcul să aştepte până la finalul sezonului, atunci când l-ar putea transfera gratis, întrucât goalkeeper-ului belgian a intrat în ultimul an de contract cu londonezii, în această vară.

Pe lângă portarul spaniol, Chelsea se mai interesează de slovenul Jan Oblak, de la Atletico Madrid, şi de englezul Jack Butland, de la Stoke City.

Afla mai multe despre: chelseakepatransfer 

viewscnt
Articole similare