Experiențe împreună.
You are here:

Cine ar putea fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Favoriţii şi care e situaţia lor | EXCLUSIV

Cine ar putea fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Favoriţii şi care e situaţia lor | EXCLUSIV
Comentarii

Delegaţia României de la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august) îşi va afla portdrapelul de la ceremonia de deschidere la finalul acestei luni. În acest moment, Comitetul Olimpice şi Sportiv Român are sportivii favoriţi.

Care sunt sportivii favoriţi să fie portdrapelul României

La această ediţie, fiecare ţară va avea doi sportivi care vor fi portdrapelul delegaţiei care va intra în arenă. România are, până în acest moment, 87 de sportivi calificaţi la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

Dintre cei 87 de sportivi, patru sunt favoriţi să ducă tricolorul la ceremonia de deschidere: Ana Maria Popescu (scrimă), Simona Halep (tenis), Marian Drăgulescu (gimnastică) şi Robert Glinţă (nataţie). 

În acest moment, sunt anumite semne de întrebare în privinţa sportivilor Ana Maria Brânză şi Marian Drăgulescu, întrucât cei doi ar trebui să intre în concurs a doua zi după ceremonia de deschidere. 

Astfel, varianta finală ar putea fi cea cu Simona Halep şi Robert Glinţă, proaspăt campion european la Budapesta. 

Discuţiile continuă la vârful sportului românesc, iar decizia finală va fi luată în Comitetul Executiv al COSR de la finalul lunii iunie. 

Schimbare istorică la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Fiecare naţiune va putea avea un sportiv şi o sportivă portdrapel la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, CIO dorind prin această decizie să transmită un mesaj de egalitate între sexe.

La ceremonia de deschidere, delegaţiile intră în stadion conduse de câte un portdrapel, de obicei un sportiv sau o sportivă care are cele mai mari şanse la medalii sau care a reuşit permormanţe la competiţii majore.

CIO a mai decis că fiecare din cele 206 delegaţii care vor concura la Tokyo trebuie să includă cel puţin un sportiv şi o sportivă. Dintre participantele de până acum la JO, Arabia Saudită nu a avut nicio femeie concurentă până la Olimpiada din 2012.

Invitat în cadrul emisiunii Sport Report, Robert Glinţă a vorbit despre performanţa reuşită şi despre visul său în sportul în care reprezintă România. 

viewscnt
Articole similare
Cum a reactionat Novak Djokovici dupa ce a triumfat la Roland Garros VIDEO