Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine este Adrian Romeo Niţă, tânărul aruncat de Petrea în primul 11 în derby-ul de Cupă cu Dinamo VIDEO

Cine este Adrian Romeo Niţă, tânărul aruncat de Petrea în primul 11 în derby-ul de Cupă cu Dinamo VIDEO

FCSB

Comentarii

Tânărul atacant, Adrian Romeo Niţă, va face parte din lotul formaţiei FCSB pentru a doua jumătate a campionatului. El a început ca titular partida de Cupa României cu Dinamo. În minutul 33, Niţă a creat faza care putea duce la deschiderea scorului, dar Oaidă a trimis peste poartă.

FCSB continuă să parieze pe jucători tineri, de mare perspectivă. Unul dintre ei este şi Adrian Romeo Niţă (17 ani), fotbalist pe care formaţia patronată de Gigi Becali l-a adus înapoi de la Turris Turnu Măgurele, acolo unde Niţă a fost împrumutat în prima parte a sezonului şi unde a marcat patru goluri în 14 meciuri disputate.

Gruparea roş-albastră a confirmat revenirea lui Niţă la prima echipă condusă de Anton Petrea la începutul sezonului: ”Marius Briceag, Cristian Dumitru şi Ştefan Cană nu au mai făcut deplasarea cu echipa în cantonamentul din Antalya, aceştia fiind împrumutaţi la FC Voluntari, FC Argeş, respectiv FC Politehnica Iaşi. În plus, Adrian Niţă a revenit după împrumutul de la FC Turris Turnu Măgurele şi va face parte din lotul echipei în a doua parte a sezonului” a anunţat FCSB.

Titular în partida de Cupa României în derby-ul cu Dinamo Bucureşti, Adrian Romeo Niţă nu este un nume necunoscut pentru suporterii roş-albaştrilor. El a apucat deja să evolueze în şase meciuri din stagiunea 2019-2020 în tricoul FCSB, fără să marcheze. Două dintre meciuri, Niţă le-a disputat în Cupă, iar alte patru în Liga 1. Internaţional U17 al României, Adrian Romeo Niţă este considerat un talent uriaş. S-a născut la Slatina şi a început fotbalul la LPS Slatina, unde a şi jucat până când a fost achiziţionat de FCSB în 2017. El a făcut parte din lotul cu care formaţia lui Gigi Becali a cucerit Cupa României în sezonul 2019-2020.

La fel ca şi mulţi alţi tineri din lotul formaţiei roş-albastre, atacantul este unul dintre jucătorii în a cărui carieră, un rol important îl are Mihai Stoica. De altfel, oficialul FCSB a avut cuvinte de laudă pentru puştiul de 17 ani: „Pe Niţă îl văd ca pe cea mai mare speranţă a academiei noastre. E născut în 2003, e mai mic şi decât Ianis Stoica. Niţă va ajunge un fotbalist de care se va auzi, vă spun asta cu certitudine! A subordonat deja Dinamo la categoria lui de vârstă. Aşa cum am spus de Man, când nu-l ştia nimeni, că va ajunge un mare fotbalist, aşa zic şi acum. O să auziţi de el”, spunea MM Stoica despre Niţă, vara trecută. Niţă este cotat la 150 de mii de euro şi va împlini 18 ani pe 8 martie. Poate evolua atât ca aripă stânga, cât şi ca aripă dreapta. Nu este singurul fotbalist tânăr de mare perspectivă din lotul lui Anton Petrea pe care Mihai Stoica pariază serios. Cristian Dumitru (cedat acum la FC Argeş) sau noua senzaţie, Octavian Popescu, fiind doar cele mai recente exemple.

În finalul primei reprize a derby-ului cu Dinamo, Niţă şi-a demonstrat o parte dintre calităţi, la o fază care a devenit controversată, formaţia oaspete solicitând lovitură de la 11 m

FCSB, exemplu pentru Liga 1. Formaţia lui Gigi Becali este încărcată de tineri de reală perspectivă

FCSB are în acest moment foarte mulţi jucători tineri de mare perspectivă. Mulţi dintre ei au făcut deja saltul spre prima echipă şi au adunat meciuri importante.

Dacă Octavian Popescu pare deja un nume consacrat, în ciuda fragedei vârste de 18 ani, în lotul lui Anton Petrea se regăsesc şi alte nume extrem de interesante. Adrian Romeo Niţă (17 ani), atacantul pe care FCSB l-a adus înapoi de la Turris, este doar unul dintre aceste nume. Alexandru Pantea are şi el numai 17 ani şi o cotă de piaţă de 150 de mii de euro. El a lăsat o impresie excelentă la primele minute în Liga 1.

Ovidiu Perianu pare unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători români. La 18 ani, mijlocaşul defensiv este cotat la 350 de mii de euro şi a arătat deja că Petrea se poate baza pe el, oricând. Christian Tand are 19 ani, în timp ce Robert Ion (20 de ani) este un fotbalist cu deja multe meciuri la nivelul Ligii 1. Şi lista nu se termină aici! Adrian Şut are o cotă de piaţă de 600 de mii de euro şi este printre cei mai bine cotaţi jucători U21 din campionatul intern. FCSB are şi variante deja super consacrate în lot, aşa cum sunt cazurile unor fotbalişti ca Olimpiu Moruţan (21 de ani), Andrei Vlad (21 de ani), Gabriel Simion (22 de ani), Florinel Coman (22 de ani), Darius Olaru (22 de ani) sau Răzvan Oaidă (22 de ani).

Practic, Anton Petrea poate alinia oricând o formulă U23 cu care se poate lupta serios în Liga 1, în faţa oricărui adversar.

Afla mai multe despre: adrian niţăromeo niţăfcsb 

viewscnt
Articole similare