Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine trece sub comanda lui Bratu. Are 18 ani, a fost format de Dortmund şi a evoluat pentru juniorii Germaniei: ”Mă bucur să joc la Dinamo”

Cine trece sub comanda lui Bratu. Are 18 ani, a fost format de Dortmund şi a evoluat pentru juniorii Germaniei: ”Mă bucur să joc la Dinamo”galerie foto

Superliga

Comentarii

Sub comanda lui Florin Bratu urmează să ajungă Marco Ehmann, un fundaş central de doar 18 ani care s-a născut în Germania, din părinţi români. Ehmann a fost transferat încă din iarnă, dar trebuia să împlinească 18 ani pentru a putea juca pentru seniorii lui Dinamo.

Marco Ehmann este unul dintre cei mai interesanţi juniori pe care Dinamo îi are în curte. Fundaşul de doar 18 ani joacă pentru echipa de tineret a lui Dinamo şi evoluţiile bune i-au adus convocarea la naţional României sub 19 ani. Ehmann a jucat în amicalul cu Israel U19, câştigat de ”tricolorii” cu 2-1 şi la final a încercat să explice ce înseamnă pentru el - jucător născut în Germania - să joace pentru România:

”(n.r. întrebat cum se simte să joace pentru România) Bună întrebare. Cred că pentru orice jucător este foarte important să joace în echipa naţională. Fiind vorba despre România, pentru mine este cu atât mai important, având în vedere că părinţii mei sunt născuţi aici. Mă bucur că fac parte din această echipă. (n.r. întrebat dacă înţelege limba română) Un pic, un pic. Da, am învăţat câteva cuvinte. Am învăţat limba. Ştiu câteva cuvinte. Sper ca peste câteva luni, zile sau săptămâni să vorbesc din ce în ce mai bine şi să învăţ totul cât mai repede”, a declarat Marco Ehmann pentru Telekom Sport.

Marco Ehmann a fost transferat încă din iarnă de Dinamo, dar - cum este născut şi crescut în Germania - a fost nevoit să împlinească 18 ani pentru a juca pentru seniori. Pe 3 august a devenit major, astfel că Ehmann aşteaptă acum să debuteze în Liga 1:

”(n.r. întrebat când va debuta pentru Dinamo) Trebuia să aştept până împlineam 18 ani. S-a întâmplat acest lucru săptămâna trecută. Aştept câteva hârtii. Sper ca de săptămâna viitoare să fac parte din lotul echipei. Niciodată nu m-am bucurat aşa tare de o aniversare precum acum. Şi mă bucur să joc la Dinamo pentru că este un club mare, cu tradiţie şi sunt mândru că fac parte din echipă”, a mai spus Marco Ehmann.

În vârstă de 18 ani, Marco Ehmann s-a născut în Germania, acolo unde au emigrat părinţii săi. A început fotbalul la juniorii lui Spaichingen şi a trecut apoi pe la Reutlingen, Freiburg, Borussia Dortmund şi tineretul lui Karlsruhe. La începutul anului, a fost transferat de Dinamo, la insistenţele lui Florin Bratu, care-l cunoştea de la naţionala U18 a României. În trecut, Marco Ehmann a jucat şi pentru naţionalele U15 şi U16 ale Germaniei.

Afla mai multe despre: marco ehmannflorin bratudinamoromania u19 

viewscnt
Articole similare