Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ciprian Marica este împotriva regulii U21: "Este un abuz ca un club să-şi facă strategia în funcţie de interesele echipei naţionale"

Ciprian Marica este împotriva regulii U21: "Este un abuz ca un club să-şi facă strategia în funcţie de interesele echipei naţionale"

Fotbal

Comentarii

Finanţatorul celor de Farul Constanţa, Ciprian Marica, ar scoate din regulament obligativitatea echipelor din Liga 1 şi Liga a 2-a de a juca meciurile din campionat cu jucători români U21 de ani, dacă ar avea această putere.

Fostul internaţional Ciprian Marica este de părere că această regulă este una care forţează mult tinerii jucători români şi că aceştia ajung să bifeze meciuri fără să-i recomande valoare, ci doar regula. De aici şi schimbările în primele secunde ale meciului, care au devenit subiect de râs în întreaga lume.

Liga 1 este campionatul în care antrenorii îşi permit să umilească fără scrupule tinerii fotbalişti, spre amuzamentul mapamondului.

Ciprian Marica a debutat la Dinamo la nici 18 ani, iar la scurt timp a făcut pasul spre Ucraina, acolo unde a evoluat pentru Şahtior Doneţk. Fostul internaţional este de părere că trebuie să existe un echilibru între regulamente şi meritocraţie. Acesta consideră că unele formaţii introduc pe teren jucători tineri doar de umplutură şi nu pentru că aceştia ar merita să fie titulari într-o formaţie de Liga 1 sau Liga a 2-a. 

De exemplu, în Liga 1 este obligatoriu să începi meciul cu doi jucători U21 şi să termini meciul cu unul pe teren. De partea cealaltă, în Liga a 2-a, este obligatoriu să ai pe toată durata partidei în teren un jucător U21 şi unul U19.

"Vedem că nu e uşor să faci pasul la seniori. Ne-am bucurat şi poate ne-am grăbit să ne bucurăm pentru rezultatele la echipa naţională de sub 21 de ani. Urmărind acum aceşti copii, vedem că nu au făcut pasul către echipa de seniori sau nu sunt toţi în cele mai bune condiţii. 

Mi se pare că este mult prea mult şi nu numai. Aceşti copii nu numai că au şansa nemeritat - asta nu înseamnă că nu susţin copiii - dar nu mi se pare corect. Iar mai departe văd şi frustrare pe chipul lor. Că se vede că unii dintre ei nu fac faţă la acest nivel şi îi chinuim pur şi simplu doar pentru că trebuie să joace obligatoriu. E trist că nimeni nu vede lucrul ăsta. Este un abuz după părerea mea să obligi o echipă de fotbal să îşi facă strategia în funcţie de interesele echipei naţionale. Nu cred că o regulă ar trebui să îngrădească dreptul la performanţă, valoarea jucătorului, să joace cel care e mai bun", a declarat Ciprian Marica, imediat după victoria echipei sale la Ploieşti, cu Petrolul, scor 2-1.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare