Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Condamnare la închisoare pentru bărbatul prins în timp ce plănuia să pună o bombă la stadionul lui Tottenham şi să o ucidă pe Regina Angliei

Condamnare la închisoare pentru bărbatul prins în timp ce plănuia să pună o bombă la stadionul lui Tottenham şi să o ucidă pe Regina Anglieigalerie foto

Special

Comentarii

Decizie a justiţiei din Anglia în cazul unui bărbat care încerca să se alăture grupării teroriste ISIS şi care plănuia să o ucidă pe Regina Angliei şi un atentat terorist asupra suporterilor echipei engleze Tottenham.

Aweys Shikhey a fost condamnat la închisoare pentru opt ani, cu posibilitatea extinderii pedepsei cu încă patru ani.

Somalezul Aweys Shikhey (foto jos) se mutase în Londra, unde lucra ca şofer pentru o firmă de livrări şi plănuia o serie de atacuri teroriste, pe care le-a dezvăluit în timpul unor discuţii purtate cu un alt bărbat din Keyna. Atacurile ar fi urmat să aibă loc anul trecut, în jurul datei de 23 mai, însă autorităţile britanice au intervenit înante ca acestea să fie puse în practică.


Bărbatul a fost reţinut în toamna lui 2016, probele incriminatoare fiind obţinute dintr-un laptop ajuns în mâna anchetatorilor.



Bărbatul de 38 de ani a fost găsit vinovat de un tribunal din Old Bailey, decizia fiind comunicată de judecătorul Martin Edmunds.

"În timpul conversaţiilor cu Abdirahman Hassan, din Kenya, ai dezvăluit că vrei să-i ucizi pe David Cameron şi pe majestatea sa Regina, dar şi atrocităţi împotriva fanilor fotbalului şi membrilor comunităţii evreieşti din Tottenham.

Aceste conversaţii, deşi înfrocoşătoare, periculoase şi reprezentând un testament al radicalizării tale, au fost, în opinia mea, mai mult în zona fanteziei decât în cea a conspiraţiei.

Nu te condam şi nici nu o pot face pentru acte de terorsim comise în această ţară [...] Nu am însă nicio ezitare să te găsesc vinovat de a fi periculos, prin înţelesul dat de Actul privint Justiţia infracţională din 2003"
, a spus judecătorul Martin Edmunds în faţa curţii.


 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: isisbarbatarestat 

viewscnt
Articole similare