Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Coşmarul care-l va marca toată viaţa pe Prunea: "Andersson a ieşit din pământ, din iarbă verde, nici nu l-am văzut!"

Coşmarul care-l va marca toată viaţa pe Prunea: "Andersson a ieşit din pământ, din iarbă verde, nici nu l-am văzut!"

Echipa națională

Comentarii

Florin Prunea, la 49 de ani şi aproape un sfert de secol după partida cu Suedia de la Stanford, San Francisco, a rememorat momentele ce-au marcat o carieră şi, poate, o generaţie şi o naţie

"Ţin minte că după America el s-a transferat în Italia, unde era cel mai tare campionat intern de pe glob. A jucat la Bari, Bologna, Lazio şi le-a marcat goluri identice cu cel marcat mie marilor portari ai lumii, Pagliuca şi Peruzzi. Era ceva de speriat! Un atacant de o viclenie totală, cu un joc de cap excelent, a ieşit de undeva parcă din pământ, din iarbă verde, nu l-am văzut absolut deloc. Fiindcă mingea era uşoară, n-ar fi avut cum să-mi pună probleme, eu eram atent doar la balon", spunea prunea despre momentul cu Kennet Andersson.

"La acel moment ne băteam de la egal la egal cu absolut orice echipă a lumii. Cu toţi, inclusiv cu Brazilia. Eram în vârful de formă, eram buni de tot. Nimic nu ar fi fost imposibil. Şi aveam o încredere în noi ceva incredibil. Pe moment, nu realizam ceea ce însemna pentru România, pentru suporterii naţionalei, fiindcă aveam acces la acele informaţii destul de târziu şi eram şi concentraţi pe turneu. Ne trimitea ambasada casetele şi când vedeam ce bucurie aducem oamenilor în ţară ne spuneam: Chiar suntem buni dacă scoatem sute de mii de oameni în oraşele României! Chiar putem fi şi campioni mondiali!", mai spune acesta într-un interviu pentru GSP.

Afla mai multe despre: pruneasuediaromaniaamintiri 

viewscnt
Articole similare