Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cu cine joacă de fapt naţionala de tineret mâine? Răspunsul Federaţiei: ”Este o decizie legată de comunicarea cu fanii"

Cu cine joacă de fapt naţionala de tineret mâine? Răspunsul Federaţiei: ”Este o decizie legată de comunicarea cu fanii"

Echipa națională

Comentarii

Naţionala României de tineret Under 21 va juca de fapt contra echipei Under 20 a Danemarcei, nu împotriva selecţionatei Under 21, calificată la turneul final din Italia şi San Marino.

România Under 21 nu va juca împotriva Danemarcei Under 21 aşa cum a fost anunţat pe mai toate canalale de comunicare. Chiar dacă pe site-ul Federaţiei s-a folosit denumirea ”Danemarca Under 21”, oficialii români au confirmat că nu este vorba despre echipa calificată la turneul final din Italia şi San Marino ci despre echipa Under 20 a danezilor. De fapt, echipa U 21 a Danemarcei, cea calificată la Euro 2019, are meci în această seară cu Franţa. Partida se joacă la Brest, iar aceşti jucători nu vor evolua contra României mâine.

Reprezentanţii FRF, contactaţi de Gazeta Sporturilor au confirmat că România Under 21 nu va juca împotriva reprezentativei similare a Danemarcei: ”"Staff-ul tehnic U21 a gândit în strategia de pregătire a turneului final Euro 2019 disputarea a doua partide amicale, dintre care una cu un adversar de calibru calificat la Campionatul European.

Cu privire la a doua partidă, a fost ales un adversar, Danemarca, ce urmează să utilizeze o generaţie mai tânără decât cea U21 calificată la Euro 2019, generaţie de jucători născuţi începând cu 1 ianuarie 1998 care, în contextul preliminariilor Euro 2021, reprezintă Danemarca U21. Situaţie pe deplin cunoscută şi chiar optimă în contextul strategiei menţionate.

Având în vedere faptul că România nu are o reprezentativă U20 iar suporterii sunt familiarizaţi cu titulatura U21, a fost folosită aceasta, cu atât mai mult cu cât preliminariile Euro 2021 se aflau aproape de start iar în această lună au început. A fost şi este exclusiv o decizie legată de comunicarea cu fanii" anunţă departamentul de comunicare al FRF, citat de Gazeta Sporturilor

Afla mai multe despre: românia under 21 

viewscnt
Articole similare