Experiențe împreună.
You are here:

Cu el n-ar fi funcţionat nicio clauză a lui Dan Petrescu! Patronul adversarei CFR-ului şi-a bătut propriul antrenor

Cu el n-ar fi funcţionat nicio clauză a lui Dan Petrescu! Patronul adversarei CFR-ului şi-a bătut propriul antrenor

CFR Cluj

Comentarii

Patronul Florianei FC, adversara CFR-ului din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, este un finanţator cât se poate de controversat.

Riccardo Gaucci este patronul campioanei Maltei, manager şi fost jucător de futsal. În trecut, el a fost managerul Perugiei (1997 – 2005), preşedintele Cataniei (2000 – 2004) şi finanţatorul, jucătorul şi managerul Perugiei Calcio (echipă de futsal).

Luciano, tatăl său, a fost, de asemenea, unul dintre cei mai excentrici patroni din Italia. Din nefericire, s-a stins din viaţă în luna februarie a acestui an. Aşchia nu sare departe de trunchi! Aceasta este cea mai simplă explicaţie pentru gestul bizar pe care l-a comis Riccardo Gaucci faţă de unul dintre antrenorii săi.

Cu 20 de ani în urmă, în anul 2000, la un meci de fustal dintre Cesena şi Perugia, Riccardo şi-a bătut propriul antrenor, pe Raoul Albani, din cauza faptului că nu l-a băgat în teren.

Finaţatorul Florianei are un istoric lung de dispute, de altfel. Riccardo a fost arestat în 2006, alături de fratele său mai mare, Alessandro.

Campioana României CFR Cluj o va înfrunta pe câştigătoarea titlului din Malta, Floriana FC, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

Floriana FC - CFR Cluj, în primul tur preliminar Champions League! Campionii merg în "vacanţă" în Malta. Care sunt celelalte meciuri

Elevii lui Dan Petrescu pornesc ca principali favoriţi, dar au un uşor dezvantaj. Calificarea în turul al doilea se decide într-o singură manşă, care se va disputa pe terenul celor de la Floriana FC.

Cine e Floriana FC, club cu o istorie de 126 de ani

Campioana ”en-tire” a Maltei este şi cea mai titrată echipă a ţării respective. Floriana FC a câştigat până acum 26 de campionate, 20 de cupe şi două supercupe, pe plan intern. Stadionul pe care evoluează adversara CFR-ului se numeşte ”Arena Independenţei” şi se află în proprietatea guvernului maltez, având aproximativ 3.000 de locuri pentru spectatori.

Valoarea lotului Florianei FC este de mai bine de şase ori mai mică decât cota elevilor lui Dan Petrescu. Lotul lui CFR Cluj este evaluat de Transfermarkt la suma de 25,15 milioane de euro, în timp ce întrega formaţie malteză valorează doar 3,9 milioane de euro. Trebuie menţionat că doar nouarul ”feroviarilor”, Billel Omrani, este cotat la 2,8 milioane de euro. În comparaţie, cel mai scump jucător al maltezilor este tot purtătorul tricolui cu numărul 9, un mijlocaş ofensiv pe nume Kristian Keqi, care este cotat la 300.000 de euro. Acesta are 24 de ani, s-a născut în Italia şi are şi cetăţenie albaneză.

Floriana FC are o istorie de 126 de ani, fiind fondată în 1894. În anul 1962 a fost prima echipă care a reprezentat Malta într-o competiţie europeană, respectiv Cupa Cupelor, unde i-a întâlnit pe maghiarii de la Ujpest Dozsa. De atunci, maltezii au avut ocazia să se mai confrute cu nume precum Ipswich Town, Inter Milan, Sparta Rotterdam, Panathinaikos, Ferencváros, Dundee United, FC Porto, Borussia Dortmund, Hajduk Split şi Steaua Roşie Belgrad. FC Floriana a reuşit să treacă de două ori în istoria ei de primul tur preliminar al unei competiţii europene, respectiv în 1993-1994, în Cupa Campionilor Europeni, şi în 1999-2000, în Cupa Intertoto.

viewscnt
Articole similare
"Micuta" Irina Bara s-a facut mare. 5 secrete despre tenismena surpriza a Romaniei la...