Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Culisele din spatele ascensiunii lui Radu Drăguşin. ”Stâlpul” naţionalei, exemplu de modestie. ”Nu e preocupat de bani. Îi place presiunea” | EXCLUSIV

Culisele din spatele ascensiunii lui Radu Drăguşin. ”Stâlpul” naţionalei, exemplu de modestie. ”Nu e preocupat de bani. Îi place presiunea” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Radu Drăguşin este, fără doar şi poate, fotbalistul român al momentului. Pregătirea exemplară şi seriozitatea românului i-au câştigat încrederea lui Alberto Gilardino, iar Drăguşin nu l-a dezamăgit pe antrenorul lui Genoa, fiind unul dintre cei mai buni jucători din gruparea ”rossoblu”.

Drăguşin, un jucător ”atipic”: Se simte bine la Genoa şi nu simte presiunea unui transfer!

Stâlpul din defensiva naţionalei a dat dovadă că a devenit un jucător matur în sezonul trecut, la finalul căruia Genoa a promovat în Serie A. Titular incontestabil în apărarea ”Grifonului”, Drăguşin a avut prestaţii remarcabile în Serie B şi a confirmat, în sfârşit, şi pe prima scenă din Italia, după două experienţe nereuşite la Salernitana şi Sampdoria.

Potenţialul românului a atras atenţia unor cluburi mari din Occident, precum Tottenham sau Newcastle, însă după spusele impresarului Florin Manea, fundaşul îşi doreşte să rămână la Genoa.

”(n.r. - despre toate echipele vehiculate) Nu, nu este afectat. L-am avertizat că asta se va întâmpla. El îşi vede de fotbal. Nu este preocupat de bani, să facă cât mai mulţi bani. Să plece. E liniştit la Genoa, se simte extraordinar şi noi aşa am pornit de când era mic. ”Tu fă-ţi treaba ta, eu mi-o fac pe a mea”.

Din contră, toate echipele astea, numele mari, îl motiveză. Chiar mi-a spus: ”Florine, mie chiar îmi place presiunea”. Când ai presiune, se vorbeşte de tine, simţi nevoia să demonstrezi. Eşti mai concentrat. El adoră presiunea asta. 

Am avut mai multe discuţii pe tema asta, că ar fi prea multă presiune. Şi le-am spus: ”Asta îi place lui!. Asta îl face să se concentreze. Când joci fără presiune nu eşti concentrat şi faci greşeli.

50.000 de oameni să-ţi strige numele (n.r. - pe Arena Naţională, cu Elveţia), este ceva grozav. Este o mândrie pentru el. Îl obligă chestia asta. Multă lume s-a obişnuit cu vremurile în care jucătorii erau umflaţi prin ziare. Acum nu mai poţi să-i umfli, pentru că şi cluburile au toate cifrele, toate datele”, a spus Florin Manea, în exclusivitate pentru Orange Sport.

  • În vârstă de 21 de ani, Radu Drăguşin este cotat de Transfermarkt la 10.000.000 de euro. În acest sezon de Serie A a îmbrăcat tricoul lui Genoa în 13 meciuri şi a marcat un gol.

 

Afla mai multe despre: genoaradu drăguşinnaţionala româniei 

viewscnt
Articole similare