Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum a răspuns Mangia când a fost întrebat despre acuzaţiile din România. Italianul este anchetat pentru hărţuire sexuală

Cum a răspuns Mangia când a fost întrebat despre acuzaţiile din România. Italianul este anchetat pentru hărţuire sexuală
Comentarii

Bjorn Vassallo, preşedintele Federaţiei Malteze de Fotbal, a dezvăluit că l-a întrebat pe Devis Mangia despre acuzaţiile de agresiune sexuală care au apărut în România.

Devis Mangia (48 de ani) se confruntă cu acuzaţii foarte grave. Un jucător din naţionala Maltei l-a acuzat de hărţuire sexuală şi, ulterior, un al doilea fotbalist maltez s-a plâns de acelaşi lucru.

Federaţia Malteză a decis astfel să-l suspende din funcţia de selecţioner şi a fost deschisă o anchetă. De asemenea, a fost deschis şi un dosar de cercetare la poliţia din Malta.

Devis Mangia a fost întrebat despre acuzaţiile de hărţuire sexuală din România

În urmă cu aproximativ o lună, un scandal uriaş a izbucnit în Malta. Devis Mangia, care a avut rezultate bune cu naţionala malteză, a fost acuzat că a hărţuit sexual un jucător. Ulterior, un al doilea fotbalist din naţionala Maltei a susţinut acelaşi lucru.

Identităţile celor doi jucători n-au fost făcute publice, dar Devis Mangia a fost imediat suspendat din funcţia de selecţioner al naţionalei Maltei.

Fostul antrenor al Universităţii Craiova a plecat ulterior în Italia, dar Federaţia Malteză de Fotbal a afirmat că deplasarea era plănuită, deoarece Devis Mangia avea concediu.

Între timp, mama lui Răzvan Popa a povestit şi ea calvarul prin care fiul ei a trecut la Universitatea Craiova, când a lucrat cu Devis Mangia.

Zvonurile despre abuzurile comise de Devis Mangia au început să circule în România încă din anul 2021. Bjorn Vassallo spune că l-a întrebat atunci pe Devis Mangia despre acele informaţii, dar antrenorul italian a negat şi i-a spus altă poveste.

Bjorn Vassallo se apără acum şi spune că a verificat atent trecutul lui Devis Mangia, dar n-a găsit nimic ieşit din comun.

A fost un singur caz care a stârnit suspiciuni, în mai 2016, când Devis Mangia a plecat de la Ascoli. Presa italiană a scris atunci despre o presupusă hărţuire sexuală asupra unui jucător, însă cei de la Ascoli au infirmat incidentul şi au anunţat că Mangia a plecat deoarece avea unele probleme de sănătate:

”Nu exista nicio şansă ca Federaţia să fi aflat despre vreo faptă greşită în 2019, deoarece verificările n-au identificat vreun comportament greşit sau nepotrivit.

MFA (Federaţia Malteză de Fotbal) a analizat acel incident, dar acel articol a citat însuşi clubul, care spunea că plecarea lui Mangia a fost din motive de sănătate şi că Federaţia Italiană de Fotbal n-a semnalat nicio abatere.

Când au apărut acele acuzaţii (n.r. în 2021, din România), care erau lansate în numele altcuiva de o a treia parte şi astfel nu puteau fi considerate probe, l-am confruntat pe Mangia, iar el mi-a spus o poveste diferită.

Cum ar fi putut să ştie MFA despre acest tip comportament dacă nu a fost semnalată nicio abatere? Şi oricine a vorbit în străinătate despre asta, se pare că a făcut-o târziu”, a spus Bjorn Vassallo, citat de maltatoday.com.mt.

Ancheta Federaţiei Malteze despre acuzaţiile de hărţuire sexuală ar urma să fie finalizată în perioada următoare, a mai spus Bjorn Vassalo: ”Aşteptăm raportul ofiţerului de integritate, care ar trebui să apară în câteva săptămâni şi, ulterior, MFA va discuta şi va lua deciziile necesare”.

Afla mai multe despre: devis mangia 

viewscnt
Articole similare