Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum îl descrie un fost colaborator pe Dusan Uhrin: „Era foarte exigent!” Cerinţa supremă din vestiar

Cum îl descrie un fost colaborator pe Dusan Uhrin: „Era foarte exigent!” Cerinţa supremă din vestiar

Superliga

Comentarii

Dusan Uhrin (53 de ani) este noul antrenor a lui Dinamo.

Uhrin nu este la prima experienţă în „Ştefan cel Mare”. Tehnicianul, în precedentul mandat, a strâns 26 de meciuri pe banca tehnică a „câinilor”, unde a înregistrat 12 victorii, 4 remize şi 10 înfrângeri.

Ultima sa experienţă în Liga I a fost la Gaz Metan Mediaş.

  • 8 luni a stat tehnicianul fără echipă

Cum îl descrie un fost colaborator pe Dusan Uhrin

 

Alin Minteuan (44 de ani), fostul „secund” al lui Dusan Uhrin (53 de ani) de la CFR Cluj, i-a făcut portretul antrenorului ceh. Minteuan consideră că Dusan o să facă treabă bună în „Ştefan cel Mare”.

Dusan Uhrin şi Alin Minteuan au colaborat în 2009, la CFR Cluj.

„Cred că e omul potrivit. E o mână de fier şi trebuie să fie cineva care să dea cu pumnul în masă acolo, pentru că lucrurile nu sunt cum ar trebui să fie, mai ales din punct de vedere disciplinar. Era foarte exigent, cerea jucătorilor foarte multă disciplină. Pune mare accent pe partea fizică, dar acum e foarte greu să schimbi ceva la Dinamo.

Singurul lucru care poate fi schimbat e discplina, acolo poţi interveni imediat. Din punct de vedere fizic, nu mai ai ce să mai faci. E o situaţie destul de grea pentru Dusan. Până la urmă, trebuie să încerce şi, dacă a ales varianta de a veni, are şi ceva argumente”
, crede Minteuan.

„Jucătorul e plătit să joace fotbal. Ce comunicare?”

Fostul antrenor a lui Reşiţa a vorbit şi despre „problema” comunicării pe care au sesizat-o cei care au colaborat cu Uhrin.

„Până la urmă, există un translator care poate să intermedieze discuţiile. Eu n-am simţit acest lucru în momentul în care a fost la CFR Cluj. Până la urmă, jucătorul e plătit să joace fotbal. Ce comunicare? Dacă există o problemă, antrenorul discută cu un jucător, doi, trei. Dar nu mi se pare un lucru în regulă să faci discuţiile acestea în fiecare zi.

Jucătorul e plătit să joace fotbal, nu să comunice în permanenţă cu antrenorul. Antrenorul îşi alege metodele. Am jucat şi eu afară (n.a - în Israel). Antrenorul a discutat cu mine de câteva ori într-un an”,
a declarat Alin Minteuan, la GSP Live.

Uhrin va debuta la Dinamo vineri, la Giurgiu, cu Astra. Meciul este programat de la ora 20:30 şi poate fi urmărit în direct pe Telekom Sport şi telekomsport.ro.

Afla mai multe despre: dinamodusan uhrin 

viewscnt
Articole similare